Home [ knjige/tribine ] Budi Coolturan

Budi Coolturan

97
0

mladi20“Ko u lepim delima nalazi lep smisao – kulturan je.” O.Vajld.
Zanima vas kultura? Da li želite da promenite nešto, a ne znate kako? Studentska organizicija „ESTIEM“ sa Fakulteta organizacionih nauka Vam pruža priliku da to učinite učešćem na novom projektu „Budi coolturan” koji će se održati 12.maja u prostorijama Biblioteke grada Beograda. Projekat će pružiti mladim umetnicima i menadžerima priliku da zavire iza kulisa vodećih kulturnih institucija, i to Beogradskog dramskog pozorišta i Pozorišta na Terazijama, i da možda baš oni promene postojeće stanje u kulturi i pozovu mlade da se aktiviraju.

To će moći da učine kroz rešavanje studije slučaja koje će zadati odabrane kulturne institucije, prisustvovanjem edukativnim predavanjima, debati, kao i kroz zajedničko druženje na koktelu uz prigodnu muziku.

Uvodno predavanje će držati dr Maja Ristić, sa Fakulteta dramskih umetnosti, čija je uža naučna oblast Menadžment pozorišta, Pozorišna produkcija. Ima dosta objavljenih naučnih radova, a neki od njih su: „Programska koncepcija i produkcioni modeli pozorišta u Srbiji – između tradicionalne institucije i modernog projekta“, „Namena, programska struktura i kulturna funkcija arhitektonskih objekata za scenske delatnosti u Republici Srbiji“, kao i mnoge druge.

Nakon toga, predavanje će održati poznati slikari Dragan Ilić Di Vogo i Nenad Stanković. Dragan Ilić Di Vogo je rodjen 7. septembra 1962. godine u Beogradu, a slikarstvom se profesionalno bavi od 1990. godine. Član je likovne grupe PARALAKSA i udruženja likovnih umetnika ESNAF. Namerno živi i slika u Beogradu. U svetu je priznat kao jednan od 12 Dalijevih naslednika.

Nenad Stankovi je rođen 24. maja 1965. godine u Beogradu. Diplomirao 1990. godine na FLU u Beogradu. Održao je više od 20 samostalnih izložbi u zemlji, dok je grupno izlagao na značajnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Član je ULUS-a, i udruženja likovnih umetnika ESNAF.

Pored veoma zanimljivih predavanja, i stručnih predavača, posetioci će moći da čuju stručne debatere sa Beogradskog univerziteta, koje će predvoditi Svetlana Jovanović, profesor Fakulteta Organizacionoh nauka. Tema debate koja će se održati je “Država (ne)treba da finansira u kulturu”.

Uveličajte vašim prisustvom ovaj događaj i dođite da svi zajedno podignemo svest o kulturi.

Prijava traje do 27og aprila, a više informacija o samom projektu na zvaničnom sajtu projekta.