Home [zabavnik] Za studente koji zapale cigaretu na fakultetu kazna 5.000 dinara

Za studente koji zapale cigaretu na fakultetu kazna 5.000 dinara

92
0

mladi2Predlog Miodraga Popovića, dekana ETF-a, da pored novčane kazne studenti za pušenje na fakultetu budu kažnjeni i udaljavanjem sa fakulteta od šest meseci do godinu dana – nije prihvaćen na sednici saveta BU koja je održana danas. Tako će studenti koji budu uhvaćeni sa zapaljenom cigaretom u zgradama fakulteta Beogradskog univerziteta biće kažnjeni novčanom kaznom od 5.000 dinara.

Predlog izmene Pravilnika o disciplinskoj odgovornosti studenata, po kome se studenti kažnjavaju najstrožom kaznom za pušenje na i u dvorištu fakulteta nije prihvaćen, pa se studenti i dalje kažnjavaju samo novčanom kaznom kao i sva fizička lica.

 Ovakav, kako su ga svi nazvali “ekstreman“ predlog, da se, osim kaznom od 5.000 dinara, studenti kazne i sa višemesečnim udaljavanjem sa fakulteta, nije naišao ni na odobravanje studenata, profesora, a ni članova Saveta, koji je smatrao da je nerealno da se studenti dvostruko kažnjavaju ako zapale cigaretu u okviru fakuklteta.

Ipak, ako inspekcija “uhvati“ studenta kako puši u zgradi fakulteta, osim što će njemu da propiše novčanu kaznu, kaznu će da napiše i fakultetu, a tada ona iznosi od 500.000 do milion dinara.

Na sednici Saveta Univerziteta u Beogradu danas su usvojene izmene i dopune Statuta Univerziteta, čime je usvojeno oko 30 izmena u odnosu na prethodni Statut.

Izvor: Blic