Home [konkursi] Konkurs “Film u boci”

Konkurs “Film u boci”

113
0

film9Učestvujte na drugom Mikro festivalu amaterskog filma pod nazivom Film u boci, koji će se održati 20. i 21. maja 2011. godine u bašti DubKluba (Dubljanska 69), na otvorenom.MIKRO promoviše kratke amaterske, art i trash filmove. Učešće mogu uzeti i profesionalni filmski i video autori.

Žiri sastavljen od renomiranih filmskih radnika doneće odluku o pobedniku festivala, koji će biti prigodno nagrađen. Prethodni Mikro festival okupio je 35 autora i 50 filmova u dva festivalska dana.

Ove godine off program festivala, u saradnji sa udruženjem Ekocentrik, baviće se temom ekologije i zaštite zivotne sredine.

Izbor filmova sa prethodnog festivala mozete pogledati u okviru Mikro bioskopa.

Propozicije konkursa za drugi Mikro festival amaterskog filma Film u boci

1. Ne postoje ograničenja u odnosu na sadržaj, teme i ideje filmova, kao ni zemlje porekla autora.

2. Zvanični jezici festivala su srpski i engleski, svi filmovi na ostalim jezicima moraju imati titl na engleskom.

3. Rok za dostavljanje filmova je 10. maj 2011.

4. Prihvatljivo trajanje filmova je do 15 minuta.

5. Filmove je potrebno dostaviti u AVI, MPEG-2, FLV, MOV ili RM formatu

6. Podaci koje je potrebno dostaviti su: naziv filma, ime i opšti podaci autora, kontakt telefon i email, kratak opis filma, vreme trajanja i link za preview filma (ako postoji).

7. Filmove možete poslati na adresu: Marija Rodić, Despota Stefana 27/6 11 000 Beograd, sa naznakom za Mikro festival

8. Takođe, radove možete prijaviti i elektronskim putem, podizanjem filma na neki od sajtova za deljenje velikih fajlova (megaupload, yousendit, sendspace ili sl.) i slanjem linka za download zajedno sa neophodnim podacima na email festivala (mikro.faf@gmail.com), nakon čega će vam prijem filma biti potvrđen i film će se smatrati primljenim.

9. U off program, ući će filmovi koji poštuju gore navedene propozicije festivala, ali su tematski ograničeni na ekologiju i zaštitu životne sredine

Poruka u boci

Prethodni Mikro festival okupio je 35 autora i 50 filmova u dva festivalska dana. U periodu između dva festivala stvoren je veliki broj novih radova.

Njihov broj i broj autora iz godine u godinu raste, ali je dostupnost sve manja. Mnogo većom progresijom raste i broj ostalih sadržaja na portalima na kojima su ti filmovi dostupni. Zbog toga, čak i ako znate pun naziv filma koji tražite, pretraživači će uvek nuditi popularne pretrage. U odnosu na ostale sadržaje, broj poseta umetničkih filmova, a to je trend u celom svetu, ne samo u Srbiji, ostaje upadljivo mali.

Ako je internet u prvom delu svog nastanka nudio neiscrpne nove mogućnosti za sticanje znanja i veliku dostupnost sadržaja, u današnje vreme stvar se osetno promenila. Zbog sve većeg broja informacija (za nas bitno – video zapisa) iz nerelevantnih izvora, u ovom slucaju trivijalne tematike, fokus se sa stvaranja i objavljivanja prebacuje na dostupnost.

U takvoj jednoj atmosferi individualni umetnički izrazaj biva pušten u more drugih informacija, sa malom šansom da će ga, sem neposredne autorove publike, iko primetiti. Taj izražaj je poput poruke u boci koje u more internet portala puštaju autori nadajući se da će biti pronađeni od strane publike. Zato se ovogodišnji festival i zove Film u boci.

Izvor: Mingl