Home [konkursi] Konkurs za finansiranje projekata društvenih i nevladinih organizacija u 2011. za oblast...

Konkurs za finansiranje projekata društvenih i nevladinih organizacija u 2011. za oblast obrazovanja odraslih, pripremnih programa za polazak u školu, sticanje kvalifikacija i zapošljavanje romske populacije

49
0

carapaGRADSKA UPRAVA GRADA BEOGRADA, Sekretarijat za socijalnu zaštitu, Komisija za izbor projekata nevladinih i društvenih organizacija raspisuju KONKURS ZA FINANSIRANjE PROJEKATA DRUŠTVENIH I NEVLADINIH ORGANIZACIJA U 2011. GODINI ZA OBLAST OBRAZOVANjA ODRASLIH, PRIPREMNIH PROGRAMA ZA POLAZAK U ŠKOLU, STICANjA KVALIFIKACIJA I ZAPOŠLjAVANjA ROMSKE POPULACIJE NA TERITORIJI BEOGRADA
Na konkursu mogu da učestvuju društvene i nevladine organizacije registrovane u Beogradu i koje imaju delatnost na području grada Beograda.

Potpuna projektna dokumentacija sadrži:
– projekat kojim se konkuriše u propisanoj formi (u štampanoj verziji) jedan primerak;
– potpisane i overene protokole o saradnji sa svim navedenim partnerima na projektu;
– statut i akt o registraciji podnosioca prijave;
– eventualne preporuke eksperata iz oblasti na koju se odnosi projekat;
– potvrda da se protiv odgovornog lica ne vodi istraga i da nije krivično osuđivan;
– finansijski izveštaj za 2009. i 2010. godinu, kao i izveštaj o stanju računa koji nije stariji od 15 dana od dana objavljivanja ovog oglasa.

Realizacija aktivnosti obuhvaćenih projektima mora da se završi do 31. decembra 2011. godine.

Da bi projekti učesnika konkursa bili uzeti u razmatranje, neophodno je da ispune sledeće uslove:
• da sadrže traženu dokumentaciju propisanu konkursom, potpisanu i overenu;
• da se projekat realizuje u partnerstvu sa pravnim licem, kao i da program pripreme za polazak u školu ima licencu Ministarstva prosvete;
• da se projekat sticanja određene kvalifikacije realizuje u partnerstvu sa – ustanovom ili pravnim licem, Nacionalnom službom zapošljavanja, poslodavcem ili unijama poslodavaca, kao i da je program kvalifikacije sertifikovan kod nadležnih institucija;
• da je projekat nedvosmisleno usmeren na zaštitu romske populacije na području Beograda.

Prednost će imati projekti čiji su korisnici stanovnici nehigijenskih naselja na teritoriji Beograda. Uz aplikaciju neophodno je priložiti broj (poželjno je i spisak) korisnika koji će biti obuhvaćeni projektom.

Cilj konkursa je da, u skladu sa Izmenama i dopunama akcionog plana za raseljavanje nehigijenskih naselja na teritoriji Beograda, a koji obuhvata aktivnosti i u 2011. godini, podrži projekte kojima se realizuju pripremni program za polazak u školu dece koja nisu bila obuhvaćena pripremnim programom a treba da se upišu u prvi razred školske 2011/12. godine, kao i funkcionalno opismenjavanje, obrazovanje, kvalifikovanje i zapošljavanje odraslih lica romske populacije.

Organizacije mogu da konkurišu za ukupan iznos ili za deo sredstava koji im nedostaje, uz obaveznu izjavu da nisu dobili sredstva od drugog donatora u ukupnom traženom iznosu za projekat ili deo nedostajućih sredstava za koji konkurišu.

Projektna dokumentacija se podnosi do 7. aprila 2011. godine, uključujući i taj dan.

Propisana projektna dokumentacija se dostavlja lično (u pisarnici ) ili poštom na adresu:
Sekretarijat za socijalnu zaštitu, 27. marta. 43-45, Beograd, sa napomenom – „Prijava za Konkurs za finansiranje projekata društvenih i nevladinih organizacija u 2011. godini za oblast obrazovanja odraslih, pripremnih programa za polazak u školu, sticanja kvalifikacija i zapošljavanja romske populacije”.

Komisija će odluku o prispelim zahtevima doneti u roku od 15 dana od dana isteka roka za prijavu.

Zainteresovane društvene i nevladine organizacije dodatne informacije mogu dobiti u Sekretarijatu za socijalnu zaštitu (27. marta 43-45) od 10 do 14 časova, tel. 3309-717. Neblagovremene i nepotpune prijave neće se razmatrati.

Projektni formular