Home [konkursi] Holcim obezbedio 30.000 evra za projekte iz oblasti obrazovanja, kulture i održivog...

Holcim obezbedio 30.000 evra za projekte iz oblasti obrazovanja, kulture i održivog razvoja

74
0

odbojkaKompanija Holcim Srbija četvrtu godinu za redom raspisala je javni konkurs Partnerstvo za budućnost, sa željom da podrži realizaciju programa i projekata iz oblasti obrazovanja, kulture i održivog razvoja, na teritoriji opštine Paraćin. Za realizaciju ovih projekata biće izdvojeno 30.000 evra.

Na ovogodišnji konkurs „Partnerstvo za budućnost“, koji traje od 22. februara do 14. marta 2011. godine, mogu se prijaviti nevladine organizacije, udruženja i ustanove sa sedištem na teritoriji opštine Paraćin kao i organizacije kojima je ova opština osnivač. Jedino organizacije iz opštine Paraćin mogu biti nosioci projekta, ali one za partnere mogu imati i druge nacionalne, odnosno regionalne nevladine organizacije. Od prijavljenih projekata očekuje se da budu u skladu sa vrednostima definisanim Strategijom društveno odgovornog poslovanja Holcim Srbije, a to su: inovativnost, otvorenost, održivost i edukacija.

„Poslovati odgovorno pre svega znači biti odgovoran sugrađanin. Verujemo da su aktivno učešće u razvoju zajednice i zajednički rad svih društvenih aktera ključ razvoja i održivosti društva u kojem živimo i radimo. Kao kompanija koja već osam godina uspešno posluje u opštini Paraćin, želimo da prenesemo deo te energije svojim sugrađanima u stvaranju boljeg života za sve nas. Zalaganjem za održivi razvoj težimo da stvorimo bolji svet, uspostavljajući ravnotežu između ekonomskog rasta, faktora zaštite životne sredine i korporativne društvene odgovornosti”, izjavio je direktor komunikacija kompanije Holcim Aleksandar Milošević povodom raspisivanja ovogodišnjeg konkursa. On je dodao da je Holcim do sada finansirao 27 projekata iz različitih oblasti sa 150.000 evra.

U okviru prošlogodišnjeg ciklusa konkursa „Partnerstvo za budućnost“, odabrano je osam najboljih projekata koji su potom realizovani uz finansijsku podršku kompanije Holcim.
Za sve informacije u vezi sa konkursom, zainteresovani mogu posetiti web stranicu www.holcim.rs, dok se dodatna pitanja mogu poslati na e-mail adresu partnerstvo.buducnost@holcim.com.

Izvor: Economy.rs