Home [treninzi] Radionica “Rediteljski stilovi kroz slike” Dejana Zečevića

Radionica “Rediteljski stilovi kroz slike” Dejana Zečevića

106
0

film5Radionica će biti realizovana u okviru edukativnog programa Doncafe Instant Festivala studentskog filma koji će biti održan od 17. do 20. marta 2011. godine u Muzeju jugoslovenske kinoteke, Domu omladine Beograda i Ustanovi kulture Parobrod.
Cilj radionice jeste da definiše rediteljske stilove kroz iskustvo i praktične primere reditelja Dejana Zečevića, koji je do sada režirao zavidan broj filmova i time se deklarisao kao značajan filmski umetnik, spreman na različite reAKCIJE publike. Imajući u vidu različitost žanrova njegovih filmova, počevši od filma T.T. Sindrom koji se definiše kao horor, preko filma
Četvrti čovek kao triler, radionica će se bazirati na analizi rediteljkih stilova koji nisu uobičajeni za naše područje.

Radionica „Rediteljski stilovi kroz slike“ baviće se proučavanjem stilova kojim se reditelj služio u svojim filmovima ali i samom pristupu snimanja koje je realizovano u različitim uslovima. Kako ostati dosledan rediteljskim principima, a ujedno biti inovativan u stavaranju novih kinematografskih ostavarenja i zauzvrat dobiti željenu reAKCIJU publike? Koji su preduslovi za filmski izgovorenu reč AKCIJA, pre nego što kamera počne da beleži reAKCIJU aktera onoga što kasnije nazivamo delom sedme umetnosti?

Dejan Zečević će pokušati da kroz praktične primere, analizom i primenom rediteljskih stilova na filmu kao produktu mašte, talenta i rada odgovori na mnoga postavljena pitanja i upozna učesnike sa procesom stvaranja filma u Srbiji.

Radionica će trajati dva dana.

Prvi termin radionice: 17.03. sa početkom u 11h u Domu omladine Beograda (tribinska sala)
Drugi termin radionice: 18.03. sa početkom u 11h u Domu omladine Beograda (tribinska sala)

Aplikacioni formular preuzmite: ovde

Prijave uz naznaku „fsf radionica“ slati na adresu: tamara.cicic@gmail.com

Detaljnije informacije možete dobiti na broj telefona: 064 196 0842

Rok za slanje pijava: 12.03.2011.