Home [njuz] Pa – pa PDV!

Pa – pa PDV!

47
0

papaPDVRoditeljski portal Bebac.com u saradnji sa nevladinim organizacijama pokreće akciju prikupljanja potpisa za ukidanje PDV-a na hranu, odeću i opremu za bebe.Aktivisti Bebac.com će od srede 20. juna izaći na ulice 20 gradova u Srbiji sa ciljem da prikupe 30.000 potpisa građana, neophodnih za izmenu Zakona o PDV-u.

Večito predizborno obećanje o ukidanju „Bebi PDVa“ ponovo je nakon završetka izbora zaboravljeno od strane zakonodavaca te smo prinuđeni da se vaninstitucionalno borimo za naša roditeljska prava, kao i prava naših beba.

Nedopustivo je da već godinama slušamo priče o slabom natalitetu, a istovremeno smo svedoci činjenice da su hrana, odeća i oprema za bebe veoma skupi. Samo za najosnovnije stvari za novorođenu bebu morate izdvojiti na stotine evra, pa se onda zapitajmo zašto se prvenstveno mladi ne odlučuju na zasnivanje porodice.

Nedopustivo je da mladi bračni parovi zbog loše pronatalitetne politike moraju da zavise od svojih roditelja i da ne mogu samostalno da izdržavaju svoje porodice.

Nedopustivo je da su hrana, odeća i oprema za bebe jeftiniji u zemljama sa višim životnim standardom od našeg.

Nedopustivo je da odgajanje dece u Srbiji predstavlja poteškoću, a ne radost.

Nedopustivo je da smo prinuđeni da radimo posao političara i prikupljamo 30.000 potpisa za našu decu, za sve nas.

Ali ćemo to i učiniti!

Pozivamo sve građane Srbije da potpišu peticiju za ukidanje “Bebi PDV-a”, a nevladine organizacije i sve institucije da se priključe kampanji kako bismo učinili najveću uslugu našoj deci.

Priključite se – ovde!