Home [konkursi] Konkurs za idejno arhitektonsko – urbanističko rešenje „Beton hale“

Konkurs za idejno arhitektonsko – urbanističko rešenje „Beton hale“

100
0

book4Agencija za investicije i stanovanje, u saradnji sa Urbanističkim zavodom, raspisala je konkurs za idejno arhitektonsko-urbanističko rešenje objekata Centar na obali „Beton hala“ na prostoru između Savskog pristaništa i Kalemegdanskog parka.
Konkurs je međunarodni, otvoreni, anonimni i jednostepeni, a objavljen je i na engleskom jeziku na međunarodnim veb-stranicama posvećenim arhitekturi. Pravo učešća na konkursu imaju arhitekti koji poseduju licencu i arhitektonski timovi s najmanje jednim licenciranim arhitektom koji će biti vođa tima.

Krajnji rok za predaju radova je 28. april, ocenjivanje radova obaviće se 9. maja, objavljivanje dobitnika nagrada od strane žirija – 13. maja i izložba pristiglih radova 17. juna.

Ukupna suma od 70.000 evra biće namenjena za nagrade: prva nagrada 30.000 evra, druga nagrada 20.000 evra, treća nagrada 10.000 evra i dva otkupa, svaki po 5.000 evra. Raspis, programi, podloge, kao i sve dodatne informacije dostupne su na veb-sajtu: http://www.betonhala2011.com. Dodatne informacije mogu se dobiti na mejl: infoŸbetonhala.com.

Lojanica i Đilas u žiriju

Žiri će raditi u sledećem sastavu: Josep Acebillo, arhitekta, Barselona, Španija, Kurt Puchinger, arhitekta, Beč, Austrija, Darko Radović, arhitekta, Tokio, Japan, Roberto Simon, arhitekta, Brazil, Dragan Đilas, gradonačelnik,Beograd Vladimir Lojanica, arhitekta, Beograd, Srbija, i Milica Grozdanić, arhitekta, Beograd, Srbija.

Izvor: Danas