Home [akcija] Mladi u Kikindi dobili prostor

Mladi u Kikindi dobili prostor

58
0
news1Četrnaest srednjoškolaca iz Kikinde uspelo je da uz pomoć Kancelarije za mlade iz Kikinde nakon dugotrajnog lobiranja, dobije od svoje opštine javni prostor koji će iskoristiti za formiranje Omladinskog kluba pod nazivom “Špajz”.

Ova grupa mladih je tokom septembra i oktobra 2010. godine boravila u Americi u okviru SYLP projekta razmene koji već treću godinu za redom uspešno sprovodi Program za mlede GI. Cilj ovog projekta koji se odvijao pod geslom „Mladi Srbije: Vidi, pokreni i promeni” je jačanje društvenog aktivizma i primenu iskustva stečenog u Americi kroz konkretne akcije koje će ovi mladi ljudi sprovoditi u svojim lokalnim zajednicama.

U narednom periodu učesnici SYLP-a nastavi će da promovišu klub, traže sredstva za njegovo opremanje i da ispituju potrebe mladih za pojedinim sekcijama koje bi klub trebalo da ima. U Srbiji ima samo nekoliko uspešnih akcija lobiranja za javni prostor jer jošuvek ne postoje jasne procedure koje bi to omogućile.

Serbian youth leadership program su realizovale Građanske inicijative u saradnji sa organizacijom World Learning iz Vašingtona. Program finansira Odeljenje za obrazovanje i kulturu U.S. State Department-a i sprovodi se uz podršku Ambasade SAD u Beogradu.

Izvor: GI