Home [njuz] KIŠOBRAN LOMO RADIONICA

KIŠOBRAN LOMO RADIONICA

54
0

kisobran_logoUdruženje za promociju nezavisne kulture „Kišobran“ je  po prvi put u Beogradu organizovao tromesečnu radionicu lomografije od decembra 2010. godine, u prostorijama UK Parobrod.

Kroz kreativnu radionicu, podeljenu u tri grupe, prošlo je oko 80 ljudi koji će svojim fotografijama stvoriti prvi grupni javni LOMO zid u Beogradu. Na radionici bilo je raznih ljudi, od apsolutnih početnika, pa sve do onih koji fotografiju shvataju veoma ozbiljno. Kroz interakciju i druženje, komentarisanje fotografija i zajedničko planiranje narednih akcija, korak po korak, fotografišući svakodnevni život u našem okruženju, približili smo se konačnom cilju – formiranju LOMO zida.

U saradnji sa UK Parobrod i foto radnjom Bg Elite Foto uspeli smo da se organizujemo i javnosti predstavimo naš prvi LOMO zid.

Naš LOMO zid moći ćete da vidite od 3. do 7. marta u UK Parobrod. Na površini od preko 20m2, biće nalepljeno oko 2000 fotografija svih učesnika radionice. Takođe će biti prisutna i po jedna fotografija raznih lomografskih pokreta širom Evrope sa kojima smo u kontaktu, koja neće biti posebno naglašena, već će se ravnopravno stopiti sa ostalim fotografijama na zidu.

Dugoročni cilj Kišobrana je formiranje lomografske zajednice, tako da svi zainteresovani mogu da se jave na e-mail lomo.kisobran@gmail.comi pridruže nam se u narednim akcijama!

Konkretno, krajem marta, bicemo učesnici internacionalnog lomo festa u Kijevu (www.lomofest.org) gde de učestvovati brojne lomo zajednice.

Povodom toga, pozivamo vas na izložbu prvog LOMO zida u Beogradu koji je ujedno promocija prve zajednice lomografa u Srbiji – Lomography Serbia .
Otvaranje izložbe bide 3. marta u UK Parobrod (Kapetan Mišina 6a) sa početkom od 20h, i trajade do 7. marta. Ulaz je slobodan. Dobrodošli!