Home [njuz] DRUGI INKLUZIVNI BAZAR RUKOTVORINA „H.ARTeFAkT 2“

DRUGI INKLUZIVNI BAZAR RUKOTVORINA „H.ARTeFAkT 2“

77
0

mjuza33Kulturni centar Rex, 27. 2. 2011. god. od 14 do 22h, Jevrejska 16, Beograd, http://gallery.alt.wordpress.com/ Facebook profil: Galerija ALT

„H.ARTeFAkT 2“ organizator Galerija ALT (Smartie Društvo), Beograd

Gupa građana, okupljena oko projekta H.ARTeFAKT, Smartie Društvo za inteligentne komunikacije i Galerija ALT iz Beograda nastavljaju inicijativu da se mladi kreativni pojedinci i članice i članovi nepravedno marginalizovanih i ugroženih društvenih grupa uključe u zajednicu kao njen ravnopravni, korisni i vidljivi deo.

Inkluzivni Bazar rukotvorina H.AERTeFakt 2 kao društveno odgovorna manifestacija održaće se 27. 2. 2011 od 14-22h u Kulturnom centru Rex, promovišući umetnost i dizajn kao udruženi doprinos kreativne zajednice koju čine većinom nezaposlene žene, mlade dizajnerke i umetnice, studentiknje umetnosti, dizajna, arhitekture i dr., te kreativne grupe mladih ili etno grupe, i grupe mentalno nedovoljno razvijenih osoba i osoba sa invaliditetom iz nekoliko stvaralačkih radionica, dnevnih boravaka ili-i stvaralačkih udruženja, iz Novog Sada, Subotice, Beograda, Pančeva, Niša, Stare Pazove …

Iako će se održati desetak dana pre Svetskog dana žena, organizovanjem Bazara želimo da na simboličan način doprinesemo feminističkom aktivizmu i borbi za ravnopravnije i pravednije društvo, kao i pravo na život bez diskriminacije prema neprivilegovanima i svima onima koji se razlikuju od većine, bez obzira na njihov socijalni, ekonomski status, obrazovanje, poreklo i predispozicije.

Osim izložbenog dela programa biće predstavljen i rad osoba iz Gradskog saveza slepih Beograda, koji

e nam u dva navrata na bini demonstrirati svoju tehniku masaže, a publika i izlagači ce moći da uživaju u njihovom umeću, i poret toga predstaviće svoju tehniku makramea jedna članica ovog udruženja. Imaćemo i gošću sa daunovim sindromom iz OISŠ Žarko Zrenjanin iz Subotice koja će na bini predstaviti svoju tehniku pustovanja vune.

Svi zajedno, autori i grupe predstaviće radove iz oblasti likovnih i primenjenih umetnosti, unikatnog dizajna ili izrađene u malim serijama za ličnu upotrebu ili za dekor kućnog ambijenta – između ostalog biće izloženi keramika, dekorisane flaše, cvetni aranžmani, kecelje i rukavice za kuhinju, maske za oči, unikatno oslikane ešarpe, tkana, heklana, štrikana i šivena odeća i modni detalji, šeširi, kape, rukavice, čestitke, magneti, suveniri, nakit, torbe, raznorazni ukrasi, crteži, slike, printevi, fotografije i sve to po vrlo pristupacnim cenama za osmomartovski praznik! Izlagaci:

Hand made cestitke“(Aleksandra Urosevic i Zamos Atancokovic)/Andja Zivadinovic/Zivimo Zajedno/Domaca radinost “Eko etno kutak“, Stara Pazova/Biljana Zivkovic/“CDRomic“ (Dragana Romic)/„Mali svet mindjusa“ (Emilija Parezanovic)/Grupa autora iz ŠOSO Sveti Sava, Umka/Isidora Djuric/Iva Sijan/Ivana Milovanovic/Jelena Aeksic/Jelena Blanusa/Katarina Vidicki/“Homo Ludens“ (Lidija Cvijovic i Marija Mitrasinovic)/Maja Djurovic/“Mala fabrika dekora“/Marija Djajic/Marija Stefanovic/“Nasa Mala Manufaktura“ (Marijana Vasic i Jelena Ivanovic)/“Lukianina radionica“ (Marina Gasic)/Milena Nikolic/“Lahesa“ Milica Djokic/Mirjana Bozilovic/Danica Marinkovic/Natasa Stukalo/OISS Zarko Zrenjanin, Subotica/„Uniques by Raki“ (Raki Ristic)/Marija Sormaz/“Staklene bombone“/Tatjana Armus/Vesna Markovic/Violeta Bradanji/Gradska organizacija slepih Beograda/SOSO Milan Petrovic, Novi Sad/Etno udruzenje “Panonke“, Pancevo/ Leila Lennettah/„Lu fashion“ Masha Dojcinovic/

Prijatelji projekta i podrška: Rambo Amadeus, Sensa, B92, Rex, Savez slepih Beograda, Opština Stari Grad, veliki broj internet portala za kulturu, medije i informacije, Artfama i drugi.