Home [ savetovalište za mlade ] Idem na fakultet,zanima me kako i koliko vremenski treba da ucim

Idem na fakultet,zanima me kako i koliko vremenski treba da ucim

114
0

pitanje
Idem na fakultet,zanima me kako i koliko vremenski treba da ucim, na koji nacin, a da postignem dobar rezultat.? Da li je dobro uciti samo jedan predmet ili vise njih paralelno? Unapred hvala…

odgovor

Poštovana Zvezdana, odgovor na svoje pitanje pronaćićeš na sledećem linku.

Iako je ovaj tekst pisan za đake osnovnih škola, u principu važi i za studente fakulteta. Ono što je za đaka lekcija, sa studenta je poglavlje u knjizi, ono što je za đaka nastavnik u školi za studenta je profesor na fakultetu i sl.

Kada budeš primenom ovog metoda položila 2-3 ispita, steći ćeš sopstveno iskustvo u spremanju ispita, pa ćeš moći shodno njemu da uvedeš i neke izmene metoda (dodatke, skraćenja nekih postupaka) i izgradiš lični stil spremanja ispita.

Rešenje dileme učenja ispit po ispit ili dva ili više ispita paralelno, zavisi od tvog generalnog plana polaganja ispita u toku godine. Ako je ispita manje, mogu se spremati jedan po jedan, a ako ih je više onda pretpostavljam da ćeš neke od njih spremati i paralelno. Kada se bira koja dva će se spremati paralelno, dobro je da ako je jedan težak da drugi bude lak, kao i da vrsta gradiva nije previše slična, da se prilikom učenja i zapamćivanja gradiva od dva predmeta ne bi mešala „u glavi“.

Puno sreće i uspeha želim na tom putu, veliki pozdrav – Jovan Ratković!