Home [konkursi] Konkurs za dodelu Balkanskih stipendija za novinarsku izuzetnost

Konkurs za dodelu Balkanskih stipendija za novinarsku izuzetnost

38
0

mladi15„Balkanska istraživačka mreža” (BIRN) u saradnji sa fondacijama Robert Boš (Robert Bosch) i ERSTE raspisuje novi konkurs za dodelu Balkanskih stipendija za novinarsku izuzetnost. Tema ovogodišnjeg konkursa je pravda, a novinari iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Rumunije, Srbije i Kosova, mogu da predaju svoje predloge do 1. marta 2011. godine.

Novinari se pozivaju da predaju originalne predloge za priču koja istražuje pitanja izvršavanja i dostupnosti pravde u pravnom i društvenom smislu, i otvara nove poglede na pitanja kao što su na primer korupcija, sprovođenje zakona ili odnos između prava i pravičnosti u modernim demokratijama.

Učesnici kojima nezavisni žiri dodeli stipendije dobijaju 2.000 evra i dodatnih 2.000 evra za putne troškove, a prisustvovaće i seminarima koji se održavaju u Berlinu i Beču.

Remzi Lani, direktor Albanskog medijskog instituta i član žirija, opisao je ovaj program kao “priču uspeha”. “Program pruža jedinstvenu priliku da detaljno izveštavate iz svoje zemlje, regiona i evropskih zemalja. Istovremeno pruža priliku učesnicima da upoznaju kolege i profesionalce ove industrije iz cele Evrope. Objavljivanje članaka učesnika u najznačajnijim medijima u regionu i međunarodnoj štampi jasan je dokaz da vredi učestvovati u ovom poduhvatu – ovo je prilika koja se ne propušta”, smatra Lani.

Autori tri najbolja članka, koje takođe bira nezavisni žiri, biće nagrađeni sa 4.000, 3.000 i 1.000 evra.

Više informacija o ovom konkursu, koji se raspisuje peti put za redom, možete pronaći na web stranici: http://fellowship.birn.eu.com.

Za više informacija možete kontaktirati:

Dragana Žarković Obradović

Menadžer programa stipendija / BIRN
Gospodar Jevremova 47/III sprat
11 000 Belgrade, Serbia
Tel/fax: +381 (0)11 328 8177
Email: fellowship@birn.eu.com