Home [treninzi] Poziv za ucestvovanje na treningu

Poziv za ucestvovanje na treningu

75
0

mjuza44Grupa “Hajde da…” i organizacija IPAK – Mladost gradi budućnost, Vas pozivaju na trening koji će se održati u Beogradu krajem februara 2011. godine.

Trening je namenjen mladim ljudima (18-30 godina) iz Beograda i Tuzle, koji su zainteresovani da promišljaju o različitim pitanjima/problemima demokratije, a o kojima će ostvariti dijalog sa širom zajednicom putem performansa. Trening je inspirisan životom i radom grčkog filozofa Sokrata, koji je  smatrao da je obrazloženo, nezavisno, kritičko mišljenje, osnova demokratije. Podsticao je sagovornike da tragaju za argumentacijom svojih stavova, a ne da ih prihvataju automatski, bez lične procene.

Trening će trajati 7 dana i biće podeljen na dva segmenta:

  • Kritičko promišljanje o stanju demokratije
  • Obuka za performans

Poslednjeg dana će na otvorenom i zatvorenom prostoru biti izvedeni preformansi koji su nastali na treningu.

Na treningu može da učestvuje 10 učesnika iz Beograda i 10 učesnika iz Tuzle.

Nakon treninga, učesnici će imati priliku da dalje razrađuju i izvedu performanse u svojim sredinama  (Beograd i Tuzla) u martu 2011. godine i da se pripreme za završni performans u Tuzli koji će se organizovati u aprilu 2011.

Prijavni formular i poziv možete preuzeti ovde

Rok za podnošenje prijava je 26 . januar 2011 . godine do 14 časova

Projekat “Program za demokratsko građanstvo mladih”  je finansijski podržan od strane  “The Balkan Trust for Democracy”.

ghd
btd
ipak