Home [stipendije] Četvrti konkurs za nove članove Kluba 27 Erste Banke

Četvrti konkurs za nove članove Kluba 27 Erste Banke

92
0

book8Talenat, uspešnost i kreativnost nagrađuju se i ove godine. Konkurs je otvoren od 25. decembra do 25. februara. Fond za nagrade iznosi 1,2 miliona dinara.

 

Sabrina Vlaškalić, prošlogodišnja pobednica u kategoriji umetnostErste Bank a.d. Novi Sad, po četvrti put za redom, raspisuje konkurs za nove članove Kluba 27, sa ciljem da promoviše i nagradi aktivne, talentovane i kreativne mlade ljude. Svi oni koji imaju od 16 do 27 godina, postižu izuzetne rezultate u oblastima kojima se bave, podstiču uključivanje drugih u te oblasti i šire pozitivan uticaj, imaće priliku da dobiju javno priznanje i nagradu u jednoj od tri oblasti:

  • umetnost
  • društvene i humanističke nauke
  • prirodne nauke i tehničko-tehnološka oblast

Svi zainteresovani mogu da se prijave od 25. decembra 2010. do 25. februara 2011. godine, popunjavanjem formulara na Internet portalu www.superste.net, koji je Erste Banka pokrenula radi podrške mladim talentovanim ljudima da se okupe, upoznaju i razmenjuju iskustva. Na istoj adresi mogu se pronaći i sve dodatne informacije o konkursu i uslovima koje svaki kandidat treba da ispunjava.

Nakon utvrđivanja ispravnosti pristiglih prijava, stručni žiri će napraviti uži izbor od po deset prijavljenih kandidata iz svake oblasti. Stručni žiri će takođe odabrati po jednog pobednika/pobednicu iz svake od tri kategorije, a Erste Banka će ih nagraditi sa po 200.000 dinara na Omladinskoj kartici.

O dobitnicima ostalih nagrada odlučivaće javnost, glasanjem putem sms-a i portala Superste.net za kandidate koji su ušli u uži izbor. Na osnovu glasova javnosti, po četvoro mladih u svakoj kategoriji će biti nagrađeno sa po 50.000 dinara na Omladinskoj kartici Erste Banke.

Ukupno će biti nagrađeno 15 mladih, a fond za nagrade je 1.200.000 dinara. „Osnovni smisao Kluba 27 jeste promocija mladih ljudi i njihovih uspeha a ne davanje novčanih nagrada. Međutim, finansijska podrška često može biti presudna za njihov dalji rad i napredovanje. Erste Banka, četvrtu godinu za redom, želi da na ovaj način stimuliše njihov razvoj“, izjavila je Andrea Brbaklić, direktorka Sektora komunikacija Erste Banke.

Članovi žirija su: Jelica Protić, profesorka Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu; Snežana Klašnja, pomoćnik ministra za omladinu i sport; Ljubiša Rajić, šef katedre za skandinavistiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu; Uroš Đurić, umetnik i portparol projekta; Boško Radojković, direktor Guitar Art festivala; Saša Mirković, direktor spoljnih komunikacija RTV B92; Bojan Brkić, zamenik glavnog urednika i urednik spoljnopolitičke redakcije Radio televizije Srbije i Andrea Brbaklić, direktorka Sektora komunikacija u Erste Banci.

Podršku projektu dalo je i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.