Home [stipendije] U susret jubilarnom izboru za petu generaciju Coca-Cola talenata

U susret jubilarnom izboru za petu generaciju Coca-Cola talenata

45
0

mladiiBeograd, 3. novembar 2010 – U partnerstvu sa Ministarstvom prosvete i Univerzitetom u Beogradu, kompanija Coca-Cola Hellenic Srbija, svečano je obeležila raspisivanje petog, jubilarnog programa „Coca-Cola talenti“. Dvogodišnjim programom „Coca-Cola talenti“, kompanija Coca-Cola Hellenic Srbija ulaže u razvoj i stručnost budućih poslovnih lidera.

Program je prepoznatljiv po tome što studentima obezbeđuje vrhunske obuke, seminare, priliku da se upoznaju sa najboljim praksama kompanije i da kroz bogat mentorski program steknu znanje i praktično iskustvo које inače ne mogu da dobiju samo kroz klasičan sistem obrazovanja.

Izabrani studenti imaće mogućnost da rade u poslovnom okruženju i da se oprobaju u radu na sedam različitih realnih projekata iz oblasti najbližih njihovom profesionalnom interesovanju. Takođe, programom je obuhvaćena i novčana podrška u iznosu od 2.000 evra po godini studija. „Coca-Cola talenti“ program ima za cilj da ohrabri i motiviše mlade da ostanu u zemlji i svojim profesionalnim razvojem doprinose razvoju društva u celini.

„Razvijanjem našeg poslovanja rastu i potrebe kompanije za lokalnim kadrom, zbog čega želimo da svoju ekspertizu iz oblasti oblikovanja vrhunskih menadžera uložimo u mlade i pomognemo im da za vreme studija steknu veštine i znanja neophodna za upravljanje složenim poslovnim procesima. Time doprinosimo njihovom razvoju i unapređenju društvene zajednice u kojoj poslujemo“, izjavio je generalni direktor kompanije Coca-Cola Hellenic Srbija Sotiris Janopulos.

 

„Univerzitet u Beogradu je svih pet godina unazad podržavao program „Coca-Cola talenti“, dok se ove, jubilarne godine u program uključio kao partner u projektu. Veliko nam je zadovoljstvo što smo u prilici da sarađujemo sa kompanijom Coca-Cola Hellenic Srbija na ovom, za studente važnom programu, koji im pruža priliku da steknu mnoga praktična znanja i iskustva koja će ih pripremiti za ono što ih očekuje kada započnu svoju karijeru i pomoći im da lakše dođu do prvog zaposlenja. Iskreno se nadam da će program „Coca-Cola talenti“ podstaći i ostale kompanije koje posluju u Srbiji da se pridruže ovoj inicijativi“, rekao je rektor Univerziteta u Beogradu, Branko Kovačević.

Da podsetimo, pravo učešča na konkursu „Coca-Cola talenti“ imaju studenti akreditovanih državnih i privatnih fakulteta u Srbiji koji su ispunili uslov za upis treće godine studija,  imaju prosek 8,5  i viši, odlično govore engleski jezik i poznaju rad na računaru.

Konkurs je otvoren od 3.11.2010. do 3.12.2010, a više informacija o programu „Coca-Cola talenti“ možete pronaći na  www.cchbc-talents.co.rs.