Home [treninzi] Poziv za učešće u ciklusu obuka iz oblasti naprednog upravljanja projektima za...

Poziv za učešće u ciklusu obuka iz oblasti naprednog upravljanja projektima za predstavnike udruženja sa teritorije grada Beograda

39
0
kul2GRADSKA UPRAVA GRADA BEOGRADA, Agencija za evropske integracije i saradnju sa udruženjima u saradnji sa Centrom za razvoj lokalne samouprave „Agenda Pro“ upućuje POZIV ZA UČEŠĆE U CIKLUSU OBUKA IZ OBLASTI NAPREDNOG UPRAVLjANjA PROJEKTIMA ZA PREDSTAVNIKE UDRUŽENjA SA TERITORIJE GRADA BEOGRADA

Agencija za evropske integracije i saradnju sa udruženjima u saradnji sa Centrom za razvoj lokalne samouprave „Agenda Pro“ otpočinje sprovođenje ciklusa obuka iz oblasti naprednog upravljanja projektima namenjenih predstavnicima udruženja sa teritorije grada Beograda.

Ciljevi obuke su podizanje kapaciteta udruženja, posebno onih koja se bave problemima manjinskih zajednica za bolji pristup donatorskim sredstvima, kroz unapređenu saradnju sa lokalnom zajednicom, komunikaciju sa ključnim partnerima – institucijama i donatorskim organizacijama; jačanje veština lobiranja i pripreme projektne dokumentacije za konkurisanje za dodelu sredstava za potrebe finansiranja projekata.

Obuke će se održati u 2 grupe, u trajanju od po 2 dana po grupi, sa do 15 polaznika. Obuka prve grupe polaznika održaće se 3. i 4. novembra, a obuka druge grupe održaće se 18. i 19. novembra 2010. godine u prostorijama Agencije za evropske integracije i saradnju sa udruženjima, Masarikova 5/XIII.

Nakon sprovedenog dvodnevnog treninga uslediće praktični deo obuke, tokom kojeg će se u formi mentorskog rada pratiti razvoj projekata organizacija civilnog društva koje budu pohađale trening, za prvu grupu polaznika od 08. do 26. novembra, a za drugu grupu od 22. novembra do 10. decembra 2010. godine.

Rok za prijavljivanje za prvu grupu je 1. novembar, a za drugu 15. novembrar.

Pozivamo sve zainteresovane za pohađanje obuke da u navedenom roku na agencija.eu@beograd.gov.rs dostave:
– Motivaciono pismo (obavezno naznačiti da li ste zainteresovani za pohađanje obuke 3. i 4. ili 18 i 19. novembra);
– Kratku biografiju (CV);
– Kratak opis delatnosti kojima se bavi Vaša organizacija sa pregledom najznačajnijih realizovnih projekata.

Prednost pri selekciji imaće predstavnici udruženja koja se bave problemima manjinskih zajednica, zaštitom ljudskih i manjinskih prava.

Za dodatne informacije možete se obratiti elektronskom poštom na agencija.eu@beograd.gov.rs ili telefonom na 3061-530.