Home [njuz] “JobFair – Kreiraj svoju budućnost”

“JobFair – Kreiraj svoju budućnost”

55
0

foto6“JobFair 10 – Kreiraj svoju budućnost” održaće se 1. i 2. novembra u zgradi Tehničkih fakulteta u Beogradu kako bi pomogao mladim inženjerima da dođu do posla.

Šesti po redu, sajam ima cilj da sadašnjim i budućim mladim inženjerima pomogne da brže i lakše dođu do zaposlenja u svojoj struci.

Studenti će biografije ostavljati u elektronskoj bazi koja će biti dostupna svim kompanijama koje učestvuju na sajmu i direktno će stupati u kontakt sa predstavnicima kompanija tokom sajma.

Ulaz za studente i diplomce tehničkih fakulteta biće besplatan, a tokom oba dana, sajam će biti otvoren od 9.00 do 17.00.

Za razliku od prethodnih godina, “JobFair” po prvi put ima i nacionalni karakter, pa će studenti Univerziteta u Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu, imati priliku da posete Sajam, ostave podatke u bazi biografija i predstave se kompanijama.

Organizatori Sajma su Udruženje studenata elektrotehnike Evrope – Istek Beograd (EESTEC), i Udruženje studenata tehnike Evrope – Best Beograd. Reč je o neprofitnim i apolitičnim organizacije u čijem radu učestvuju studenti na volonterskoj bazi.

Samoj organizaciji , pristupilo se vrlo odgovorno.

“Vođeni timskim duhom i nadom da će ovaj događaj pomoći našim kolegama da nađu posao, pri svakom kontaktiranju medija ili kompanija, bili smo vrlo profesionalni. Mnogi su to prepoznali u startu i ne posmatraju nas kao studente, već kao ozbiljan organizacioni tim. Pa nas na isti – ozbiljan način – i shvataju”, rekao je član tima za odnose sa javnošću, Milan Jocevski.

Na prošlogodišnjem sajmu su učestvovale 44 kompanije, posetilo ga je oko 4.500 studenata, a u elektronsku bazu je uneto 3.500 biografija.

Značaj Sajma u proteklom periodu prepoznali su Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo, Privredna komora Srbije, Nacionalna služba za zapošljavanje, Skupština grada Beograda, rektor Univerziteta u Beogradu, dekani svih tehničko-tehnoloških fakulteta i mnogi drugi.

Unapređuju studentske sposobnosti

Kao jedna od akcija koju je Istek Beograd uspešno sproveo je i osnivanje Akademije u aprilu ove godine – Soft skills Academy – koju je besplatno pohađalo 50 studenata Beogradskog univerziteta.

Izvor: B92