Home [akcija] Izašao prvi broj “Obaveštajca”

Izašao prvi broj “Obaveštajca”

37
0

book9Grupa mladih okupljena oko info centra Kancelarije za mlade opštine Obrenovac uz podršku Centra za prava deteta, nemačke organizacije GTZ i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije završila je rad na prvom broju informativnog biltena za mlade “Obaveštajac”.  Bilten će izlaziti četiri puta godišnje sa ciljem poboljšanja informisanosti mladih ljudi u Obrenovcu i osnaživanja da aktivno učestvuju u kreiranju info servisa.


Mini redakciju “Obaveštajca” čine: glavna i odgovorna urednica Maja Ivanković, urednica Dragana Belanović, asistent urednice Srđan Ranković, art direktor Bojan Grujić i lektorka Tanja Bogićević.

Za članove redakcije je u maju je organizovan seminar “Učešće mladih u kreiranju informatora za mlade”. Seminar se sastojao iz dva modula. Tokom prvog dela učesnici su naučili osnovne stvari o prikupljanju i plasiranju informacija, novinarskim žanrovima, pisanju vesti i stilu pisanja. Drugi deo je bio posvećen prelomu teksta, stilistici i hronološkom utvrđivanju izrade informatora.

Besplatan primerak možete pronaći u Kancelariji za mlade Obrenovac, obrenovačkim srednjim školama, autobuskoj stanici Lasta u Obrenovcu , obrenovačkim kafićima ili ga preuzeti sa linka ispod.