Home [treninzi] POZIV ZA UČEŠĆE NA TRENINGU: „Mehanizmi profesionalizacije omladinskog rada“ u okviru projekta

POZIV ZA UČEŠĆE NA TRENINGU: „Mehanizmi profesionalizacije omladinskog rada“ u okviru projekta

50
0

kul2NAPOR vas poziva da se prijavite na trening koji se održava u Novom Sadu, od 20. do 23. oktobra 2010.godine u okviru projekta Centra za omladinski rad “Još jedan korak ka licenciranju omladinskih radnika/ca”. Projekat se odvija u okviru IPA programa «Jačanje dijaloga civilnog društva između Srbije i Evropske Unije» (Strengthening Serbia-EU Civil Society Dialogue) koji vodi delegacija Evropske komisije u Republici Srbiji.

Osnovni cilj treninga je da osnaži učesnike/ce u praktičnim veštinama, znanjima u razvoju i sprovođenju mehanizama za profesionalizaciju omladinskog rada u Srbiji, uključujući:

– Razvoj obrazovnih kurikuluma za dva nivoa zanimanja: omladinski radnik/ca i asistent/kinja u programima omladinskog rada na osnovu razvijenih standarda zanimanja NAPOR-a;

– kreiranje mehanizma za priznavanje kvalifikacija za gore pomenuta dva zanimanja stečenih putem neformalnog i drugih vidova obrazovanja;

– kreiranje akcionog plana za profesionalizaciju omladinskog rada u Srbiji.

Sve informacije, kao i prijavni formular nalaze se u prilogu. Radni jezik treninga će biti engleski, pa je stoga I formular za prijavljivanje na engleskom. Radosno iščekujemo vaše prijave!