Home [treninzi] On line specijalistički kursevi na www.smislibiznis.rs!!!

On line specijalistički kursevi na www.smislibiznis.rs!!!

42
0

mladi88U okviru podrške koju pruža osobama koje imaju nameru da samostalno započnu posao ili unaprede postojeći ili traže zaposlenje, web-portal Smisli Biznis sve posetioce sajta i druge zainteresovane mlade osobe poziva da konkurišu za jedan od dva on-lajn besplatna specijalistička kursa iz oblasti preduzetništva i komunikacija.

Specijalistički program/kurs “Razvoj preduzetničkih veština” polaznicima nudi unapređena znanja iz oblasti marketinga, menadžmenta i liderstva. Ovaj program je namenjen budućim i sadašnjim mladim preduzetnicima.

Poseban cilj programa je da omogući polaznicima, posebno mladim ljudima sa preduzetničkim idejama, da svoje traganje za poslovnim šansama ostvare realizacijom sopstvenih poduhvata i postave ih u tržišni okvir.

Predavači na programu su ugledni profesori Fakulteta za Ekonomiju, Finansije i Administraciju (FEFA).

Po završetku programa, polaznici koji, uz mentorsku podršku predavača, uspešno urade seminarski rad će dobiti „Sertifikat o pohađanju“.

Seminar iz marketinga omogućiće polaznicima bolje razumevanje i primenu marketinga u razvijanju tržišne pozicije biznisa i ostvarenju poslovnih ciljeva kroz: (1) razvijanje sposobnosti istraživanja tržišta radi maksimizacije poslovnih šansi; (2) poboljšanje analitičkih sposobnosti u smislu prikupljanja, selektovanja i interpretacije ključnih informacija za stvaranje i razvoj tržišne pozicije; (3) unapredjenje komunikacije sa potrošačima uz stalno praćenje njihovih potreba i zahteva; (4) povećanje motivacije za jačanje i koordinisanje marketing aktivnosti u organizaciji.

Seminar iz menadžmenta pomoći će polaznicima da nauče kako da planiraju i organizuju biznis, upravljaju preduzetničkim poduhvatima i kontrolišu i unapređuju preduzetničke poduhvate, kroz (1) bolje razumevanja suštine i značaja menadžmenta; (2) poznavanje menadžment funkcija, principa i stilova; (3) poznavanje menadžerskih veštine i uloga koje su od značaja u osmišljavanju i analiziranju poduhvata, donošenju važnih odluka, komunikaciji i motivisanju da se prihvati i sledi preduzetnička ideja; (4) razvijanje i unapređenje sposobnosti primene menadžment tehnika i koncepata u preduzetničkom biznisu.

Seminar iz liderstva sadrži pregled i analizu odabranih teorija  o liderstvu, ali i korake kako se one primenjuju na stvarne životne situacije. Polaznicima će biti predstavljene tehnike i strategije koje će im pomoći da postanu svesni svog liderskog stila i da što uspešnije ovladaju tom produktivnom veštinom.

Specijalistički program/kurs ’Komunikacije’ polaznicima nudi unapređena znanja iz oblasti opšte teorije komunikacija, masovnih komunikacija i interpersonalnih komunikacija. Ovaj program je namenjen budućim i sadašnjim mladim preduzetnicima, kao i onima koji su u potrazi za zaposlenjem ili žele da napreduju na sadašnjem poslu.

Poseban cilj programa je da polaznici savladaju veštinu komunikacija i nauče da je koriste kako bi bili efikasniji i uspešniji u svom poslu.

Predavači na programu su iskusni profesionalci iz agencije za tržišne komunikacije SVA koji će sa polaznicima podeliti svoje ogromno iskustvo iz ovih oblasti.

Po završetku programa, polaznici koji, uz mentorsku podršku predavača, uspešno urade seminarski rad će dobiti „Sertifikat o pohađanju“.

Seminar iz uvoda u komunikacije će polaznicima teorijski i praktično predstaviti  oblast komunikacije kao proces stvaranja veza između ljudi i kao ključne funkcije unapređenja poslovanja, budući da je komunikacija veština koja se uči.

Seminar iz masovnih komunikacija se fokusira na razumevanje procesa i karakteristika masovnih komunikacija i uloge masovnih medija u njima. Posebna pažnja biće posvećena najboljim načinima plasiranja poruka putem masovnih medija i uspostavljanju odnosa sa ciljanom javnošću, odnosno potencijalnim kupcima proizvoda ili usluga.
Seminar iz interpersonalnih komunikacija će pomoći polaznicima da povećaju stepen razumevanja procesa interpersonalne komunikacije, razviju veštine za prenos poruka verbalnim i neverbalnim putem i njihovo efikasno tumačenje, kao i da unaprede veštine kontrole i upravljanja interpersonalnih komunikacija.

ISKORISTISTITE SVOJU ŠANSU I PRIJAVITE SE!

Prijavljivanje budućih polaznika otvoreno je do 3. oktobra 2010.

Oba kursa biće održana tokom oktobra i novembra 2010. godine.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti tako što će popunjen aplikacioni formular poslati na internet adresu kontakt@smislibiznis.rs

Nakon procesa selekcije svi prijavljeni će biti obavešteni o rezltatima i daljim koracima koje treba da preuzmu radi pohađanja on-line kurseva.

Specijalističke kurseve “Razvoj preduzetničkih veština” i ’Komunikacije’ organizuje ProConcept uz podršku Kancelarije za mlade grada Beograda.