Home [konkursi] Otvoren konkurs za VIRTUS nagradu 2010

Otvoren konkurs za VIRTUS nagradu 2010

34
0

mladi15Konkurs za VIRTUS nagradu za korporativnu filantropiju otvara se u utorak, 7. septembra 2010. godine. Balkanski fond za lokalne inicijative, uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i u partnerstvu sa Institutom za održive zajednice (ISC), dodeljuje Virtus nagradu već četvrti put za redom. Konkurs će biti otvoren do 7. oktobra 2010. godine, a mogu se prijaviti sve domaće i strane kompanije, javna i državna, mala i srednja preduzeća, medijske kuće, kao i korporativni fondovi i fondacije, sa izuzetkom neprofitnih organizacija i državnih institucija. Kandidate za nagrade mogu nominovati svi zainteresovani građani, pojedinci, neprofitne organizacije, mediji, PR i marketinške agencije, a i same kompanije mogu prijaviti svoje programe. Fond takođe poziva i celokupnu javnost da podrži i nominuje kandidate za koje veruje da zaslužuju ovo ugledno priznanje.

Nagrada se već tradicionalno dodeljuje kompanijama i preduzećima koja su tokom 2009/10. godine, materijalnom i finansijskom podrškom nekoj društvenoj ili neprofitnoj akciji ili organizaciji i svojim ulaganjima u opšte dobro potpomogli reafirmaciju ideje filantropije u svetu odgovornog poslovanja.

VIRTUS nagrada za 2010. godinu biće dodeljena u četiri glavne i dve posebne kategorije:

– Glavna nagrada za doprinos na nacionalnom nivou
– Nagrada za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje
– Nagrada za malo i srednje preduzeće
– Nagrada za podršku najinovativnijem projektu godine.

Pored glavnih kategorija, kao i prethodnih godina biće dodeljena i posebna priznanja, Nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora i Specijalna nagrada za medijski doprinos. Svečana ceremonija proglašenja dobitnika biće održana u Beogradu, početkom decembra meseca. Odluku o dobitnicima nagrada doneće nezavisni žiri koji čine istaknuti pojedinci iz sveta privrede, nevladinog sektora, medija i marketinga.
VIRTUS je prva nagrada ove vrste u Srbiji, koja se dodeljuje od 2007. godine sa ciljem da promoviše i podstiče korporativnu filantropiju kao sastavni deo društveno odgovornog poslovanja, kako bi se što veći broj kompanija, preduzetnika i pojedinaca pridružio sličnim akcijama. Odajući javno priznanje kompanijama koje pružaju podršku pojedincima i široj zajednici, VIRTUS nagrada postavlja standarde i predstavlja primere odgovornog poslovanja kojima se doprinosi boljitku čitavog društva.

Među dosadašnjim dobitnicima ovog prestižnog priznanja su kompanije RDPB92 a.d, Eurobank EFG a.d. Beograd, Erste bank a.d. Novi Sad, Societe Generale Banka Srbija a.d. Beograd, Infostud 3 d.o.o, Telenor d.o.o. i drugi drugi. Projekat VIRTUS, konkurs i svečanu ceremoniju dodele nagrade organizuje Balkanski fond za lokalne inicijative u saradnji sa USAID, Institutom za održive zajednice (ISC), VIA fondacijom, Fondacijom braće Rokfeler (RBF), Fondacijom C.S. Mott, Executive Group, Radio televizijom Srbije, Ekonom:east Media Group, eKapijom, Medija centrom Beograd, Društvom Srbije za odnose sa javnošću, Gradom Beogradom, Narodnom skupštinom Republike Srbije i brojnim drugim institucijama, medijima i privrednim udruženjima koja su prepoznala značaj i vrednost ove inicijative.

Detaljni uslovi konkursa, kao i novi prijavni formulari, dostupni su na zvaničnoj internet prezentaciji nagrade – www.bcif.org/virtus

Za dodatne informacije na raspolaganju vam je:

Irena Korićanac,

tel: 011 328 8723, 26 22 511
e-mail: irena@bcif.org, filantropija@bcif.org