Home [njuz] Podrška procesu pomirenja i dijaloga mladih iz Srbije i Kosova

Podrška procesu pomirenja i dijaloga mladih iz Srbije i Kosova

57
0

book1Program za dijalog mladih (YDP) ima zadovoljstvo da najavi početak implementacije projekta „Inicijativa za izgradnju prekograničnog poverenja između Srbije i Kosova“.  Zahvaljujući podršci Saveznog ministarstva inostranih poslova Nemačke i Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope, Program za dijalog mladih će implementirati novi projekat na prostoru Srbije i Kosova u trajanju od šest meseci. Nosioc projekta biće Program za dijalog mladih iz Novog Sada, a projektne aktivnosti biće sprovođene u saradnji sa partnerskim organizacijama Ligo Lex Legis iz Prištine, Zenit iz Prizrena i ELSA Kosovska Mitrovica.

Ceneći značaj našeg dosadašnjeg rada i aktivnosti koje su od 2004.godine sprovođene u oblasti pomirenja i dijaloga između mladih iz Srbije i sa Kosova, Pakt za stabilnost jugoistočne Evrope i Vlada Savezne Republike Nemačke, podržale su nastavak procesa pomirenja i dijalog o zajedničkoj evropskoj budućnosti mladih koji žive u ovom regionu.

Verujemo da ćemo pri realizaciji ovog projekta uspeti da ohrabrimo veliki broj mladih koji će svojim delovanjem doprineti noramlizaciji odnosa i otklanjanju predrasuda o srpskom i albanskom društvu.