Home [treninzi] Poziv za učesnike, konferencija „New bridges for the Balkans: the activities of...

Poziv za učesnike, konferencija „New bridges for the Balkans: the activities of the French – German Youth Office and its partner organizations from Serbia, France and Germany“

38
0

kulVolonterski centar Vojvodine i Program za dijalog mladih u saradnji sa Nemačko – Francuskom kancelarijom za mlade (OFAJ/DFJW, www.ofaj.org) organizuju jednodnevnu konferenciju pod nazivom „New bridges for the Balkans: the activities of the French – German Youth Office and its partner organizations from Serbia, France and Germany“. Konferencija će se održati 14.  septembra 2010. godine u Goethe Institutu u Beogradu.

Cilj konferencije jeste da informišemo partnerske organizacije i predstavnike vlade u Srbiji o različitim programima koji se realizuju u okviru OFAJ/DFJW programa razmena mladih, kao i kreiranje platforme za dijalog o aktuelnim političkim pitanjima u Srbiji i regionu, odnosno o pitanjima jačanja regionalne saradnje i položaja Srbije u evropskoj zajednici.

Od 2000. godine, prateći poziv Vlada SR Nemačke i Francuske kao i svoje Inicijative za Jugoistočnu Evropu, OFAJ/DFJW je razvio trilateralne programe za mlade iz regija i država Jugoistočne Evrope.

Ovi projekti su usmereni na organizacije i omladinske radnike/ce sa ciljem jačanja civilnog sektora i ohrabrivanja mladih ljudi za demokratski i mirovni dijalog. Sa druge strane za mlade, učesnike ovih razmena iz Francuske i Nemačke – tematski raznovrsni programi pružaju da otkriju i upoznaju ovaj region, steknu održiva prijateljstva sa vršnjacima i zajednički razviju bolju perspektivu za Evropu.

Preuzmite pozivno pismo>>
Preuzmite agendu konferencije>>