Home [akcija] Počinje bitka mladih za razvoj Novog Sada

Počinje bitka mladih za razvoj Novog Sada

30
0

student7Nesvakidašnje dešavanje nazvano „Bitka mladih za održivi razvoj Novog Sada’’ zakazana je za danas od 19 do 20 časova na kupalištu Štrand.,, Reč je o svojevrsnoj promociji Lokalnog akcionog plana za mlade, koji će se odvijati u nekoliko segmenata u raznovrsnom programu iza košarkaških terena na najlepšoj dunavskoj plaži.

Zaštita životne sredine i održivi razvoj jedna je od 11 oblasti koje su obuhvaćene Lokalnim akcionim planom politike za mlade Grada Novog Sada.
Mladi uključeni u rad ove radne grupe, uz pomoć volontera i volonterki Pokreta gorana, Inženjera zaštite životne sredine i drugih novosadskih nevladinih organizacija, potrudiće se da Novosađanima prikažu svoj rad u proteklih nekoliko meseci, upoznaju ih sa problemima koje su izdvojili i predlozima za njihovo rešavanje, kao i da ih informišu o ključnim temama vezanim za zaštitu životne sredine.
Pomenuta bitka zamišljena je kao interaktivni prikaz viteških veština mladih koji proučavaju viteške igre u okviru organizacije „Zeleni barjak’’, kada će i prisutni moći da se na trenutak simbolično osete kao pravi borci za održivi razvoj. Nakon toga svi koji žele da se aktiviraju moći će da pogledaju Lokalni akcioni plan i daju svoj komentar na taj dokument.
Kako ističu u Gradskoj upravi za omladinu i sport, to je upravo i cilj, da oni koji su pravili plan i predložili niz mera i aktivnosti za rešavanje prioritetnih problema mladih u oblasti zaštite životne sredine u naredne četiri godine dobiju što više komentara od sugrađana, kako bi se uverili da su prioriteti u Lokalnom akcionom planu urađeni po meri mladih Novosađana. Večerašnja promocija biće prva u nizu događaja koji će se odvijati u narednih mesec dana.

Ko da komentar dobije cvet
SAKSIJE – Oni koji budu komentarisali Lokalni akcioni plan dobiće priliku da uz pomoć volontera Pokreta gorana zasade po jedan cvet u saksiju od recikliranog materijala. Na taj način daće svoj mali doprinos ka zelenijem gradu, ali će biti i nagrađeni cvetom, koji će nakon toga poneti kući da ga neguju kao uspomenu na učešće u večerašnjoj akciji.

Naredne promocije
Sreda, 18. avgust, Štrand
– Socijalna politika prema
mladima
Četvrtak, 19. avgust, Štrand
– Zdravlje mladih
Petak, 20. avgust, Štrand
– Slobodno vreme mladih
Nedelja, 22. avgust, Štrand
– Bezbednost mladih
Utorak, 24. avgust, Ulica Laze
Telečkog – Zapošljavanje mladih
Četvrtak, 26. avgust, Štrand
– Obrazovanje mladih
Subota, 28. avgust, Ulica Laze
Telečkog – Aktivno uključivanje
mladih u društvo
Ponedeljak, 30. avgust, Zmaj
Jovina ulica – Mobilnost i
informisanje mladih
Sreda, 1. septembar, Fabrika
– Kultura
Petak, 3. septambar, Zmaj
Jovina ulica – Volonterski rad

Izvor:24 sata