Home [njuz] String festival za demo bendove

String festival za demo bendove

44
0

stringdemoOd 24. do 25. avgusta ove godine fondacija Fokus iz Subotice organizuje tradicionalno takmičenje demo bendova iz oblasti punk, rock, metal, grunge i HC žanra, pod nazivom String.Prvi dan će se takmičiti deset najboljih demo bendova iz Srbije, po izboru žirija, a na osnovu poslatih demo snimaka. Najbolja tri benda prelaze u drugi takmičarski dan, gde se takmiče sa najboljih pet bendova iz regije (Hrvatska, Mađarska, BiH, Srbija) po izboru žirija.
Najbolja tri benda u drugom takmičarskom danu osvajaju prve tri nagrade.
Nakon tog dela takmičenja održaće se revijalni deo programa u kome će nastupiti KUD idijoti iz Pule i Starfuckers iz Šapca. Takođe, u sklopu festivala biće održana i izložba rock fotografije Rock momenti Anamarije Vartabedijan, Aleksandra Zeca i Stanislava Milojkovića.
Prijave demo bendova iz cele regije su otvorene do 30. juna, a žiriranje bendova će obaviti stručni žiri (rok kritičar David Vartabedijan, Tusta iz KUD Idijota i Aleksandar Zec za TV Metropolis) u periodu od 1. do 15. jula, kada će biti objavljena lista finalnih takmičara.
Demo snimke bendovi mogu slati poštom ili e-mailom na adresu:
FOKUS
Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo
Matka Vukovića 1
24000 Subotica
Srbija
office@fokus-su.org.yu
ili na telefon:
+381 63 8115894 (Daniel).