Home [konkursi] Predložite official blogere za Le Web ’10

Predložite official blogere za Le Web ’10

34
0

racunar12O LeWeb konferenciji se ovde već pisalo, dve poslednje godine je ovaj blog biran kao “službeni blog konferencije” za ovaj deo blogosfere. Za ovu godinu imam neke druge planove, na žalost ne verujem da ću stići izveštavati sa konferencije. U stvari, ovim postom sam hteo pomoći Steph koja se bavi odabirom official blogera i koja me zamolila da proširim priču po srpskoj i hrvatskoj blogosferi.

Predložite official blogere za Le Web ’10

Radi se o tome da je do sada proces akreditacije za LeWeb išao samo-prijavljivanjem. Blogeri su se prijavljivalji i organizatori birali među prijavama. Problem je što je detekcija uticajnih blogera u svojim zajednicama od strane organizatora bila problematična i teška. Zato su sada organizatori odlučili da se obrate samim zajednicama za pomoć. Od ove godine je odabir za official blogere malo drugačiji.

Predložite official blogere za Le Web ’10

Prva faza je da se detektuju blogeri koji su u svojim zajednicama uticajni i čitani. Sve ide na preporuku same te zajednice. Naravno, ove preporuke nisu anonimne nego će se uzimati u obzir i ko to preporučuje (da li ima blog, twitter nalog, koliko je aktivan itd).

Tek kada se pokupe te preporuke u drugoj fazi kreće “samo -prijavljivanje” blogera. Forma prijava će biti malo drugačija nego do sada, ali o tom potom..

Ako imate omiljenog IT blogera koga bi voleli da čitate iz Pariza sa LeWeb’10, preporučite ga preko ovog formulara.

p.s 1
Molim vas, nemojte prijavljivati mene. Ja ću verovatno biti prisutan na LeWebu, ali neću moći pisati o tome i izveštavati.

p.s 2
Pre prijave imajte u vidu da je cela konferencija na engleskom jeziku i da je za praćenje iste neophodno da ga bloger zna 😉

Izvor:blogowski.eu