Home [treninzi] Poziv za prijavu učešća na seminaru „Javno zastupanje nedovoljno zastupljenih grupa“

Poziv za prijavu učešća na seminaru „Javno zastupanje nedovoljno zastupljenih grupa“

48
0
film2Građanske inicijative pozivaju organizacije civilnog društva sa područja prigradskih beogradskih opština, a koje se bave marginalizovanim grupama, da prijave svoje učešće na seminaru „Javno zastupanje nedovoljno zastupljenih grupa“, koji će se održati 27-29. avgusta 2010. u hotelu „Kasina“ u Beogradu.

Teme seminara su: upoznavanje sa pojmom javnog zastupanja; proces donošenja odluka; tema/problem javnog zastupanja; postavljanje ciljeva i zadataka; identifikovanje ciljane publike; izgradnja podrške; osmišljavanje poruke; lobiranje; izrada plana akcije. Planiran je interaktivni način rada sa nizom praktičnih vežbi, kao i obiljem materijala za dodatno upoznavanje oblasti javnog zastupanja.
Učesnici seminara rad počinju u petak 27.08. u 16h, a završavaju u nedelju 29.08. posle ručka.
Za učesnike je obezbeđeno osveženje i po 1 obrok (večera ili ručak) za svaki dan seminara, kao i nadoknada putnih troškova (prenoćište nije obezbeđeno). Putni troškovi će biti regulisani samo uz: originalnu autobusku kartu, ili potvrdu o ceni autobuske karte koja se može dobiti na autobuskoj stanici, ili originalni fiskalni i gotovinski račun za gorivo (obračunato po 10 litara benzina na 100 km). Za osobe sa invaliditetom koje koriste usluge prevoznika, prevoznik treba da pošalje fakturu agenciji Miross-u na E-mail: office@miross.rs ili na Fax: 011/ 33 44 529.
Ovaj događaj se realizuje u okviru projekta „Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva marginalizovanih grupa iz beogradskih prigradskih opština u kreiranju i sprovođenju javnih politika” koji Građanske inicijative sprovode uz finansijsku podršku Gradske uprave grada Beograda – Agencija za saradnju sa nevladinim organizacijama i evropsku harmonizaciju. U okviru projekta je predviđeno i okupljanje učesnika na jednodnevnom završnom događaju u Skupštini Grada, gde će učesnici ovog i prethodnog seminara koji je održan 6-8. avgusta, razmeniti iskustva u pripremi akcionih planova javnog zastupanja i uspostavljanju dijaloga sa lokalnim samoupravama. Termin održavanja ovog skupa biće blagovremeno objavljen.
Ako ste zainteresovani da učestvujete na seminaru, molimo Vas da nam najkasnije do 20. avgusta 2010 (petak). pošaljete popunjen aplikacioni formular na e-mail adresu: ivana@gradjanske.org ili poštom na adresu: Simina 9a, 11000 Beograd.
Zbog ograničenog broja mesta, na seminaru može učestvovati samo po jedna osoba iz organizacije.
Sve dodatne informacije možete dobiti telofonom: 011/ 2625 942, 011/263 263 1. Kontakt osoba je Ivana Gliksman.