Home [treninzi] Kreativna muzička radionica za mlade

Kreativna muzička radionica za mlade

64
0
mjuza44Svako može da pravi muziku, bez obzira na uzrast i formalno muzičko obrazovanje. To je unutrašnja potreba ljudi, ali retko kada biva zadovoljena. Razlog je najčešće taj što je većina ljudi ubeđena da ne poseduju muzikalnost. To je koješta. Kreativne muzičke radionice su idealno mesto za grupno stvaranje muzike i istraživanje.

Učesnici radionica ne “uče” od vođe, već on iz njih izvlači muzički materijal i pomaže im u komponovanju komada/pesme, u slučaju da je to krajnji cilj radionice. Improvizacija je takođe jedna od zanimljivih i privlačnih strana ovih radionica.

Muzičke radionice mogu biti prilagođene bilo kom uzrastu (od male dece do starijih ljudi), bilo kom muzičkom nivou (bez formalnog obrazovanja do profesionalnih izvođača), bilo kakvom kulturnom okruženju, i sl. Trajanje najčešće zavisi od celokupnog cilja radionice (od zatvorenog tipa, sa mogućim izvođenjem stvorene kompozicije, do snimanja) i od uslova rada. Muzički instrumenti su uvek dobrodošli ali muzika takođe može da se stvara uz pomoć glasa i korišćenjem tela za proizvođenje ritma (takozvani body percussion).

Sve u svemu, dobra zabava!

{youtube}8z92wV3g5BA{/youtube}
Vođa radionice: bata Nidža u Južnoj Africi.

Info za zainteresovane
Broj učesnika je ograničen (15-20 ljudi). Potrebno je poneti bilo kakav instrument koji možete da nabavite (gitare, frule, nešto za udaranje, možda imate neku ideju da iskoriste nešto što nije zvaničo instrument, ali dobro zvuči).
Trajanje radionice: 2 – 2.5 sata (to je sa pauzom, ali može da traje i duže).
Vreme: posle 5. avgusta u dogovoru sa vođom radionice i zainteresovanim učesnicima.
Mesto: Kancelarija za mlade GO Obrenovac

Prijave do 4. avgusta na 011 8724025 ili kzm.obrenovac@yahoo.com. U prijavi navesti ime, prezime, kontakt telefon i šta donosite kao instrument.