Home [konkursi] bahatoparkiram.com foto-konkurs

bahatoparkiram.com foto-konkurs

40
0

foto5Agencija za saradnju sa nevladinim organizacijama i evropsku harmonizaciju grada Beograda u saradnji sa Kolektivom za razvoj i održivost (KRIO) otvara foto-konkurs u okviru kampanje bahatoparkiram.com, a na temu nepropisnog zaustavljanja vozila, nekulture i neodgovornosti pojedinaca u saobraćaju. Realizacija konkursa će povećati vidljivost problema, participaciju građana u procesu njegovog rešavanja, pokrenuti ih na aktivizam, bez obzira da li se bave fotografijom ili ne.

Jednake šanse imaju amaterske fotografije ekstremnih slučajeva privremenog zaustavljanja ili parkiranja vozila, kao i profesionalne i umetničke fotografije koje svojim sadržajem ili neposrednim značenjem šalju jaku poruku o ovom sveprisutnom problemu.

Najinteresantniji radovi biće predstavljeni na izložbi u Kulturnom centru Beograda, kao i u katalogu konkursa i internet-strani projekta, dok će autorima tri najbolje fotografije biti dodeljene vredne nagrade.

Foto-konkurs predstavlja način na koji Agencija za saradnju sa NVO i evropsku harmonizaciju podržava ovu kampanju na institucionalnom nivou, bitno osnažujući uticaj nevladinih organizacija koje ulažu napore u rešavanje određenih problema u društvu.

Kampanja bahatoparkiram.com već godinu dana vrši uticaj na svest građanstva o problemima nepropisnog parkiranja obeležavajući prestupnike nalepnicama sa subverzivnim sloganom koji osim svoje direktne poruke upućuje i na internet-stranicu koja razjašnjava problematiku i otvara mogućnost građanima da uzmu učešće u akciji.

Propozicije konkursa:

Radovi se dostavljaju u digitalnom formatu na adresu konkurs@bahatoparkiram.com najkasnije do 15. oktobra 2010. godine. Sve dodatne informacije o propozicijama i konkursu mogu se dobiti putem navedene mejl adrese.

– Učesnik mora biti autor ili nosilac autorskih prava fotografije kojom se prijavljuje na konkurs. Nije ograničena količina fotografija koje učesnik prilaže.

– Fotografija mora biti izvorna, bez intervencija u vidu montaže ili grafičke obrade dela koje menjaju kompoziciju i elemente. Osnovna digitalna obrada poput kolor korekcije, kontrasta i sl. dozvoljena je na razumnom nivou.

– Minimalna rezolucija fotografije iznosi 1024 X 768 piksela (1 megapiksel), a maksimalna veličina datoteke 10 megabajta.

– Fotografija može biti snimljena u analognoj i digitalnoj tehnici, mobilnim telefonom ili profesionalnim aparatom.

Formular