Home [zabavnik] Đole diplomirao!

Đole diplomirao!

82
0

mjuza33Balaševiću uručena počasna diploma novosadskog univerziteta. Studenti koji su kao i on prekinuli studije, ovim gestom se pozivaju da se vrate na fakultet. Legendarni muzičar Đorđe Balašević dobio je počasnu diplomu novosadskog univerziteta! Ovaj simboličan gest upriličen je u ponedeljak veče, na Svečanoj akademiji u Srpskom narodnom pozorištu, povodom obeležavanja 50 godina Univerziteta u Novom Sadu.

„Diplomiranje” popularnog panonskog mornara nije bilo najavljeno protokolom, pa je njegova pojava i čin uručenja diplome propraćen velikim oduševljenjem zvanica.

Neki novi klinci

Balašević je rekao da je veoma počastvovan.

– Ispred mog imena, nažalost, nema diplome fakultetskog obrazovanja, ali ispred mog prezimena u mojoj porodici ima četiri diplome, zbog čega sam veoma srećan i ispunjen. Kada je reč o mom počasnom imenovanju, u životu sam shvatio razliku između počasnog i časnog imenovanja – rekao je slavni muzičar, koji je svojevremeno upisao studije geografije na Univerzitetu u Novom Sadu, ali nije diplomirao.

Balašević je ugledne zvanice i goste obradovao pesmom „Kad sam prvi put pao u školi”, čiji je prvi stih duhovito, po starom dobrom običaju, prepevao u: „Nosio bih lepo odelo, i bavio bih se politikom”. Uručivanje počasne diplome pratili su studenti sa novosadskog univerziteta, koji su nosili majice specijalno dizajnirane za proslavu 50. godina ove ugledne ustanove, na kojima je bio natpis „Neki novi klinci”.

Rektor novosadskog univerziteta Miroslav Vesković je prilikom uručivanja počasne diplome rekao da je to simboličan gest da bi se studenti, koji su prekinuli studiranje, vratili na fakultete.

Pobedio vetrenjače

– Dosije Đorđa Balaševića je samo jedan od hiljade dosijea studenata koji su započeli, a nisu završili studije. Ovim simboličnim gestom, uručenjem počasne diplome Univerziteta u Novom Sadu, želim da uputim molbu i poziv studentima da se vrate i dovrše studije. Vlasniku diplome želim da uručim i nekoliko udžbenika da bi utvrdio znanje, a razlog zbog čega dobija počasnu diplomu je taj što je Đole jedan od retkih umetnika koji je pobedio vetrenjače – rekao je tim povodom rektor Vesković.

Svečanu akademiju u Srpskom narodnom pozorištu, povodom obeležavanja 50 godina Univerziteta u Novom Sadu, posetili su potpredsednik vlade i ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Đelić, predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić, ministar prosvete Žarko Obradović i mnoge druge ugledne zvanice.

Izvor:press