Home [konkursi] Konkurs za studente – Dobrodošli u Nemačku – 2010. godina

Konkurs za studente – Dobrodošli u Nemačku – 2010. godina

32
0

Ambasada Savezne Republike Nemačke i Evropski pokret u Srbiji raspisuju konkurs pod nazivom „Dobrodošli u Nemačku“ za 60 društveno-aktivnih studenata druge, treće i četvrte godine fakulteta Univerziteta u Srbiji.

OSNOVNI KRITERIJUMI na osnovu kojih će žiri izvršiti selekciju studenata su:

  1. Prijave mogu podneti isključivo državljani Republike Srbije
  2. Društveni aktivizam kandidata – humanitarni ili volonterski rad, članstvo ili saradnja sa nevladinim organizacijama, sindikatima, političkim partijama (kandidat podnosi pismo preporuke ili neki drugi dokument kojim potvrđuje svoj angažman)
  3. Da su studenti druge, treće ili četvrte godine fakulteta (kandidat podnosi potvrdu o upisu godine)
  4.  Uspeh studenta:
  • Prosečna ocena 8 i više (kandidat podnosi original potvrdu o položenim ispitima i prosečnoj oceni)
  • Dužina studiranja

    5. Znanje stranog jezika – znanje engleskog je obavezno, a znanje nemačkog će predstavljati prednost

Prioritet će imati oni kandidati koji do sada nisu putovali u inostranstvo ili nemaju pasoš.

Prijavni formular, uputstvo za konkurisanje i dodatne informacije o konkursu svi zainteresovani kandidati mogu preuzeti sa internet sajta projekta:  www.dobrodosliunemacku.org.

Konkurs je otvoren do 10. septembra 2010. godine. Tokom septembra, 100 studenata će biti pozvano na razgovor nakon čega će biti odabrano 60 najboljih koji će putovati sredinom oktobra i sredinom novembra 2010. godine u dve grupe po 30.

Počev od 2007. godine, zahvaljujući projektu „Dobrodošli u Nemačku“, preko 250 mladih ljudi i to grupa od 180 studenata i skoro 150 srednjoškolaca je imalo priliku da putuje u Nemačku.

PROGRAM U NEMAČKOJ

U Berlinu će političke fondacije FES, KAS, HBS, HSS i FNS organizovati bogat političko obrazovni program. Za studente će biti organizovan prijem u Ministarstvu inostranih poslova i Ministarstvu za ekonomsku saradnju i razvoj. Tokom radionica i predavanja, učestvovaće u diskusijama o Nemačkoj i Evropi. Nakon programa u Berlinu, grupe će putovati u Regensburg u Bavarskoj, gde će aktivnostima biti obuhvaćeno upoznavanje nemačkih kolega studenata kao i upoznavanje univerzitetskog života.

PROJEKAT SE REALIZUJE UZ PODRŠKU:

 

Vlade Savezne Republike Nemačke (Savezno Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) i Nemačko Ministarstvo inostranih poslova) , Nemačke organizacije za tehničku saradnju GTZ, Državne kancelarije pokrajine Bavaraske , Bavarskog Univerzitetskog centra za srednju, istočnu i jugoistočnu Evropu,  BAYHOST (Regensburg, DEU), Političkih fondacija (FES, KAS, HBS, FNS, HSS)