Home [stipendije] Stipendije za putovanja

Stipendije za putovanja

23
0

work3State of Exit fondacija poziva studente osnovnih i master studija Univerziteta u Novom Sadu da konkurišu za stipendije za studijska putovanja, dodatna usavršavanja, seminare, treninge i edukaciju u inostranstvu. State of Exit fondacija u saradnji sa kompanijom Carlsberg Srbija dodeliće 25 stipendija u iznosu od 500 evra. Konkurs je otvoren od 2. do 22. juna, a svi zainteresovani studenti mogu da se prijave putem online aplikacije na ovom linku. State of Exit fondacija razvojem programa stipendiranja studenata želi da podrži proaktivne, progresivne mlade ljude, koji rade na ličnom razvoju. Upravo ovakvi profili ljudi višestruko mogu da doprinesu vrednostima, poboljšanju i razvoju lokalnog društva i šire društvene zajednice. Kroz programe stipendiranja, fondacija će u budućnosti podržavati upravo ovakve profile studenata i studentskih aktivnosti.

State of Exit fondacija namenjena je stipendiranju vrednih i talentovanih studenata i pružanju podrške i promocije studentskim pokretima, projektima, idejama i ciljevima Univerziteta u Novom Sadu. Program stipendiranja napravljen je sa ciljem da pomogne talentovane studente koji žele da putuju na studijska putovanja u inostranstvo. U sklopu fondacije oformljen je i fond za finansiranje studentskih projekata iz oblasti ekologije, razvoja kritičkog mišljenja, unapređenja studentskog života i razvoja preduzetništva, gde će pojedinačni grantovi za projekte  iznositi do 3.000 evra. Sredstva za prve stipendije i fond obezbedila je kompanija Carlsberg Srbija, koja je kao dugogodišnji partner festivala Exit, uvek prepoznavala i podržavala inicijative i projekte namenje mladima koje je Exit organizovao, i prva prepoznala važnost zajedničkog ulaganja u kvalitetno obrazovanje i pomoć mladim talentovanim ljudima.

Za prijavu na konkurs za stipendije potrebno je da se u online aplikaciji pošalju biografija, radna i volonterska iskustva, dodatne aktivnosti i edukacija, kao i motivaciono pismo za željeno putovanje. Uslovi koje studenti treba da ispune da bi konkurisali za stipendije je da su studenti Univerziteta u Novom Sadu, da su tokom studija ostvarili prosek veći od sedam, kao i da putovanje za koje apliciraju počne u periodu od 10. jula do 30. septembra.

Više informacija o konkursima, programima i projektima State of Exit fondacije može se dobiti putem e-mail adrese fondacija@exitfest.org.