Home [njuz] Za krevet u studentskom domu od 880 do 1.430 din

Za krevet u studentskom domu od 880 do 1.430 din

33
0

foto6Studenti koji su na budžetu glavnu prednost svog statusa vide u mogućnosti smeštaja u studentskom domu. Za 880 do 1.430 dinara mesečno, u zavisnosti od kategorije, mladići i devojke imaju sve što im je potrebno kako bi se nesmetano posvetili učenju. Da je zaista tako, potvrđuju i sami „domci“ koji tvrde da su se uslovi života u studentskom domu znatno popravili.

Zbog manjih poskupljenja skočili su i studentski krediti
Ovaj trend ulaganja u studentske domove nastaviće se i ove godine, a na listi prioriteta Ministarstva prosvete jeste zamena prozora u IV bloku Studentskog grada, delimična rekonstrukcija Doma „Žarko Marinović“, nastavak radova na sanaciji objekata u Subotici i Kragujevcu.
– Zaista se iz godine u godinu trudimo da poboljšamo uslove života u studentskim domovima, a da pri tom ne povećamo cenu smeštaja. Posle više od deset godina, konačno smo uspeli da obezbedimo sredstva za rekonstrukciju II bloka „Patrisa“, koji je iseljen još 1998. godine. Posle završetka radova u ovom domu će biti mesta za još 250 mladića i devojka, a dobiće i kuhinju u kojoj će se kuvati, tako da će i kvalitet menze biti bolji. Trenutno pokušavamo da osmislimo plan rekonstrukcije i da obezbedimo sredstva za Dom „Mika Mitrović“, koji je u prilično lošem stanju – istakao je Zoran Trninić, pomoćnik ministra prosvete. u republičkoj vladi.

Akreditovano 8 univerziteta
KVALITET Proces akreditacije do sada je završilo sedam državnih i jedan privatni univerzitet, na kojima studira gotovo 64.000 studenata, rekla je predsednica Komisije za akreditaciju prof. Vera Vujčić. Akreditovani su državni univerziteti u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, Državni univerzitet u Novom Pazaru, beogradski Univerzitet odbrane i privatni Univerzitet Singidunum, rekla je Vujčić. Dozvole za rad dobila su 102 fakulteta i visoke škole, akreditovano je 1.006 studijskih programa prvog, drugog i trećeg nivoa akademskih studija, odnosno prvog i drugog nivoa strukovnih studija.

Izvor: 24 sata