Home [zabavnik] Mladi imaju pogrešnu predstavu o seksu

Mladi imaju pogrešnu predstavu o seksu

39
0

news3Nemački studenti se žale na veliki stres i neizdržljive rokove. Odricanja su velika. Nema se vremena ni za hobi. Zdravlja mladih je ozbiljno narušeno, smatraju studenti sami tragajući za rešenjima. Na univerzitetu Viten-Herdeke već šest godina jednom sedmično grupa od dvadesetak studenata okuplja se u okviru projekta Studentski razgovori o zdravlju. Grupa se, zapravo, angažuje na seksualnom prosvećivanju. Feliks Banert kaže.

„Zapazili smo, i to je u poslednje vreme učestalo, da mladi u sve ranijoj dobi posećuju pornografske stranice na internetu. Na taj način uveliko su izvitoperene njihove predstave o veličini penisa i seksu.“

Ogromni penisi od 30 santimetara, devojčice koje bi samo jedno i grupni seks sa 15 godina – maštanja mladih u pubertetu nemaju baš mnogo veze sa stvarnim životom.

Studenti, koji prosvećuju mlade u školama, primetili su da devojke znaju vrlo malo o zaštiti od trudnoće. Kako bi pomogao u sprečavanju neželjenih trudnoća i upozorio na opasnosti od side i drugih polnih bolesti Džermejn  Kaminski je već četiri godine član grupe za seksualno prosvećivanje. Ne smeta mu što je samo desetak godina stariji od onih kojima se obraća i dvadeset-četvorogodišnji student smatra da je to, zapravo, prednost.

Kaminski i njegove kolege po pravilu lako i brzo uspostavljaju kontakt sa učenicima i stvaraju opuštenu atmosferu u kojoj je moguć otvoren razgovor. Kako bi mogli kompetentno da odgovore na sva pitanja učenika prethodno u grupi drže predavanja o pojedinim temama. Tako je Kaminski nedavno morao da prouči genitalni herpes, što je za njega bio priličan izazov, jer je u grupi jedini koji ne studira medicinu, nego ekonomiju.

Izvor: DW