Home [treninzi] Faceokracija

Faceokracija

29
0

mjuza44Facebook je najveća društvena mreža u Hrvatskoj i svijetu. Na njoj možemo naći milijun Hrvata, više nego što glavni grad uopće ima stanovnika. Na poslu, kod hoće, u školama i fakultetima, sve više vremena provodimo na “fejsu”. Tamo ne samo da igramo svakojake igre i pišemo statuse, već i međusobno komuniciramo te organiziramo grupe i događaje. Facebook nije teško shvatiti, no vrijeme je da ga i Vi kao marketinški/PR stručnjak, menadžer ili novinar svladate u potpunosti!

Faceokracija je prva konferencija i radionica u Hrvatskoj, ali i ovom dijelu Europe, isključivo posvećena najpopularnijoj društvenoj mreži na svijetu.

Vaši korisnici su na Facebooku, jeste li i vi?

Prosječni korisnik Facebooka na svom (i tuđim) profilima dnevno provede gotovo sat vremena (prema istraživanjima Socialnomicsa). Korisnici ni približno toliko vremena neće provesti na portalima ili tražilicama poput Googlea na kojima ste plasirali oglase.

Kvalitetnim korištenjem Facebook fan stranica i komunikacijom s svojim fanovima vješto možete iskoristiti sve prednosti društvenih mreža. Korisnici na Facebooku razmjenjuju informacije i iskustva. Ukoliko se među njima prolomi loš glas o vašoj tvrtki ili proizvodu, želite li ni ne znati za potencijalnu PR katastrofu, ili je spriječiti? Preko 300 tisuća već na Facebooku prisutnih tvrtki o tome razmišlja. Među njima su i mediji poput Jutarnjeg lista, tvrtke poput Nescafea te startup tvrtke poput Kolektive.

Uspješna iskustva za Vas

U Faceokraciju će vas prvi dan uvesti pet vrsnih stručnjaka za internetski marketing i društvene mreže.

Ivan Brezak Brkan, strateg za nove medije pomaže tvtkama poput Microsoft Hrvatska i Kolektive, istovremeno uređujući magazin o internetskom poslovanju Netokraciju te pišući stručne članke za časopise Bug i Mrežu. Nebojša Grbačić je urednik internetskog izdanja Globusa koji vodi i na Facebooku te Twitteru, a upravo je on doveo Jutarnji list na najveću društvenu mrežu u Hrvatskoj.

Luka Sučić community manager je tvrtke Jasno i glasno te vrstan bloger. Kroz svoj rad na društvenim mrežama, na Facebooku je vodio i zastupao tvrtke poput Chipoteke, Nescafea te Toshibe. Mario Fračešević vjerovatno je najznačajniji hrvatski stručnjak za kontekstualno oglašavanje poput Google AdSensea, ali i Facebook Ads oglasa. Upravo Mario će nam objasniti kako učinkovitije organizirati budžete i kampanje na Facebooku! Daniel Kašaj za vodeću hrvatsku web agenciju Web.burza vodio je projekte izrade Facebook aplikacija za njihove klijente, poput HBO Adria. U svom predavanju otkrit će nam što je sve potrebno za izradu kvalitetne i uspješne Facebook aplikacije.

Faceokracija je namijenjena…

  • PR i marketinškim profesinalcima koji će Facebook iskoristiti u učinkovitijim kampanjama i radu s svojim klijentima, kriznom PR-u, a da ih se ne proziva za spamiranje;
  • Poduzetnicima i menadžerima te njihovim zaposlenicima koji žele svoje tvrtke i brendove promovirati na najvećoj društvenoj mreži u Hrvatskoj sa sigurnošću u rezultate;
  • Brend menadžerima koji svoje proizvode žele plasirati kroz Facebook fan stranice, istovremeno komunicirajući s korisnicima na učinkovit način.

Svladat ćete…

  • Kako se pojaviti na Facebooku kao tvrtka odnosno brend;
  • Otvoriti i prilagoditi vlastitu Facebook fan stranicu te iskoristiti sve, ne samo neke mogućnosti koje vam pruža;
  • Strateški koristiti slikovne i video sadržaje;
  • Kojim se tonom obraćati svojim Facebook fanovima;
  • Kako organizirati nagrade igre na Facebooku;
  • Promovirati Facebook fan stranice unutar i van Facebooka;
  • Koristiti Facebook događaje i grupe u promociji brendova i proizvoda;
  • Organizirati uspješne Facebook Ads oglašivačke kampanje i pratiti njihove rezultate;
  • Pisati učinkovitije i zanimljivije Facebook statuse na koje će korisnici komentirati i “likeati;
  • Što Facebook sprema u bližoj i daljoj budućnosti.

Kako ćete sve to svladati?

Prisustvovanje na Faceokraciji je ograničeno, posebice za radionicu koja je rezervirana samo za 25 sudionika koji prvi izraze želju potpuno se posvetiti promociji na Facebooku. Prvi dan naši će vam predavači iz vlastitog iskustva dati savjete kako najučinkovitije plasirati brendove i proizvode na Facebooku. Imat ćete prilike postaviti im pitanja i riješiti nejasnoće oko najveće društvene mreže u Hrvatskoj. Svoja iskustva moći ćete podijeliti i s drugim sudionicima, svima zainteresiranim za korištenje Facebooka u poslovne svrhe.

Drugi dan, na radionici, Ivan i Nebojša kroz praktične će primjere objasniti sve aspekte pozicioniranja i promoviranja na Facebooku. Od toga kako uopće otvoriti Facebook fan stranicu i prilagoditi je vašem brendu te tražilicama do organizacije grupa i događaja koje možete koristiti za promociju. Željeli ste integrirati Facebook u svoje kampanje na internetu ili možda u tisku? Bez brige, otkrit ćemo vam najučinkovitije načine korištenja Facebooka u poslovanju, ali i zašto ne biste primjerice smjeli koristiti Facebook profile u promociji…

Prijavite se na Faceokraciju!

www.faceokracija.com