Home [treninzi] “IT OpenDays” 2010 od 14. do 17. maja

“IT OpenDays” 2010 od 14. do 17. maja

39
0

mjuza4U organizaciji Tehničke škole „Nikola Tesla“ Šid i Računarskog fakulteta iz Beograda, uz podršku Narodne kancelarije predsednika Republike, Kancelarije za mlade Opštine Šid i Opštine Stari Grad, od 14. do 17. maja 2010. godine, u prostorijama Računarskog fakulteta održade se IT seminar „IT OpenDays 2010“. Odabrani učenici srednjih škola četvorogodišnjih obrazovnih profila iz Republike Srbije imaće priliku da nauče korisne stvari iz oblasti računarskih tehnologija i komunkacija. U savremenim kabinetima kojima je opremljen Računarski fakultet predavači će pokušati da na interesantan i inovativan način edukuju učesnike seminara.

Seminar je namenjen srednjoškolcima čije interesovanje doseže preko granica obrazovnog programa koji je predviđen za njih u redovnom obrazovanju.

Ciljevi seminara su promovisanje edukacije, obrazovanja i stručnog usavršavanja mladih ljudi, prezentovanje intelektualnih potencijala učesnika, učešde eminentnih stručnjaka i ostvarivanje saradnje sa institucijama, kompanijama i pojedincima.

Program seminara je koncipiran tako da pokrije kako aktuelne tako i uskostručne teme u oblasti informacionih tehnologija i komunikacija kao i teme koje se odnose na interakciju između čoveka i računara. Slogan seminara je „For a better future…“. Poseban akcenat je stavljen na zaštitu životne sredine i održivi razvoj i korišćenje energetski efikasnih kompjuterskih rešenja.

Predavači na seminaru su vrhunski stručnjaci mnogih društveno odgovornih institucija i kompanija koji osim akademskog poseduju i bogato praktično iskustvo.

Pored klasičnih predavanja programom je predviđeno i održavanje više okruglih stolova čije su teme vezanze za razvoj informatičkog društva u Srbiji, a na kojima de svoje mišljenje modi da iskažu i učesnici seminara. Planirano je direktno uključenje predavača iz inostranstva a sva predavanja de putem Internet-a biti direktno emitovana na zvaničnom sajtu seminara (www.itopendays.com).

Tokom seminara očekujemo veliki broj eminentnih gostiju iz oblasti obrazovanja, kulture i javnog života.

Prijava za učešde na seminaru se podnosi na zvaničnom sajtu (prijava.itopendays.com) i se sastoji iz upitnika, teoretskog testa, logičkog testa i eseja. Učešće za odabrane učesnike je besplatno a Narodna kancelarija predsednika Republike je obezbedila smeštaj tokom trajanja seminara učesnicima iz unutrašnjosti.

Ovom prilikom pozivamo sve učenike da se prijave za učešće na IT seminaru „IT OpenDays 2010“. Tehnička škola „Nikola Tesla“ Šid

Izvor:www.pcpress.info