Home [treninzi] konferencija “The Way to Start the Change”

konferencija “The Way to Start the Change”

28
0

film2Dvodnevna konferencija pod nazivom “The Way to Start the Change” namenjena studentima i svim zainteresovanim mladim ljudima održaće se 24. i 25. aprila u prostorijama Opštine Voždovac. Cilj konferencije je da se mladi informišu i motivišu za aktivno uključivanje u društvene tokove kroz aktiviranje u nekoj od volonterskih akcija nevladinog sektora. Teme konferencije su evropske vrednosti, aktuelni društveni problemi među mladima, kao i načini njihovog rešavanja. Planirano je da na konferenciji učestvuje 50 delegata, a predavanja i kreativne radionice će držati eminentni predavači iz nevladinih organizacija.

Mladi će se na konferenciji, na zanimljiv i interaktivan način, bliže upoznati sa Evropskom unijom, kao i benefitima koje donosi, zatim sa iskustvima mladih aktivista i aktuelnim programima nevladinih organizacija.

Održaće se zanimljiva predavanja o funkcionisanju Evropske unije, o programima dostupnim mladima vezanim za studiranje i volonterski rad, omladinskom aktivizmu i uspešno realizovanim projektima nevladinih organizacija, putem kojih su mladi direktno doprineli rešavanju nekog problema. Drugi dan donosi upoznavanje učesnika sa načinima sastavljanja i realizacije projekta.

Rok za konkurisanje: 22.04.2010.
Aplikacioni formular možete preuzeti ovde
Svi zainteresovani se mogu prijaviti slanjem popunjene aplikacije na: ngo4ngo@fon.aiesec.org.rs