Home [akcija] Prva akcija Kancelarije za mlade

Prva akcija Kancelarije za mlade

47
0

mladi9Predsednik opštine Inđija, Goran Ješić, imenovao je juče koordinatora Kancelarije za mlade, koja će se baviti baviti svim pitanjima i problemima mladih. „Formiranje kancelarije za mlade, napraviće sponu između mladih ljudi i lokalne samouprave, koja će omogućiti zajedničko rešavanje njihovih problema“ rekao je pomoćnik predsednika opštine Inđija, Petar Filipović.

Inđijsku kancelariju za mlade vodiće Mladen Janković, apsolvent Prvanog fakulteta u Beogradu, koji je do sada radio na nekoliko omladinskih projekata koji su sprovedeni u saradnji sa opštinom Inđija. Kancelarija je trenutno smeštena u Kabinetu predsednika Opštine, dok adekvatna lokacija ne bude obezbeđena, a svi koji imaju potrebu da kontaktiraju koordinatora mogu to učiniti svakog dana od 8 do 16 časova ili na e-mail adresu kzm@indjija.net

„ Kancelarija za mlade trudiće se da okupi sve mlade ljude opštine Inđija na rešavanju problema koji ih se tiču. Mi ćemo zajedno kreirati i sprovoditi jednu omladinsku politiku u okviru koje ćemo se truditi što bolje da informišemo sve mlade ljude, da zajedno sa njima pišemo projekte i sprovodimo konkretne akcije“ rekao je Mladen Janković.

Kancelarija za mlade u Inđiji objediniće i koordinirati svim inđijskim organizacijama koje se bave životom mladih ljudi. U inđiji se trenutno pitanjima mladih bave Savetovalište za mlade, koje radi u okviru inđijskog Doma zdravlja, Savet za mlade, koje je telo Skupštine Opštine, nevladine organizacije, koje se bave omladinskom politikom, i đački Parlamenti, koji se bave pitanjima obrazovanja mladih inđinčana.

Kancelarija za mlade obuhvatiće i koordinirati rad ovih tela kako bi njihov zajednički cilj, poboljšanje uslova života mladih, pomoć pri obrazovanju, pružanje podrške mladim lljudima, odgovaranje na njihove inicijative, organizovanje kulturnih i sportskih dešavanja, informisanje mladih o događajima bitnim za njihov život, bio što bolje ostvaren.

Prva akcija Kancelarije za mlade organizovaće se povodom Evropskog dana informisanja mladih u subotu 17.aprila, od 11 do 13 časova, na trgu kod TQ City-ja, kada će ih koordinator bliže upoznati sa radom i budućim ciljevima Kancelarije.

Ovaj dan se obeležava u 27 zemalja članica Evropske mreže za informisanje i savetovanje mladih, a sprovodi se pod sloganom „Slobodno pitajte“. U Inđiji ovu akciju organizuje Kancelarija za mlade u sradnji sa nevladinim organizacijama i udruženjima građana koje se bave mladima. Zamišljena je kao svojevrsni sajam informisanja mladih, na kojem će svaka organizacija uz muziku i prezentaciju video sadržaja na svojim info štandovima imati prilike da prezentuje svoj rad.