Home [njuz] „Karijer dejs” nudi posao za mlade i obrazovane ljude

„Karijer dejs” nudi posao za mlade i obrazovane ljude

37
0

djitraNa sajmu će mladi nezaposleni moći da ostave svoju biografiju…
„Karijer dejs”, sajam zapošljavanja sa petnaestogodišnjom tradicijom, ove godine će se održati 20. i 21. aprila u beogradskom Sava centru, a tek svršenim studentima ili onima koji su pri kraju školovanja posao će ponuditi oko 40 najvećih kompanija sa sedištem u Srbiji.

Prema poslednjim podacima, više od 200.000 mladih u Srbiji starosti između 15 i 30 godina je nezaposleno, tako da je sajam zapošljavanja „Karijer dejs” jedna od prilika da mladi reše problem nezaposlenosti.
– Potrebno je da mladi budu uporni i da se ne predaju lako. Iako žive u Srbiji, pravi posao čeka na njih. „Karijer dejs” je njihova šansa. Na jednom mestu je više od 40 kompanija koje čekaju da pronađu mladog, kreativnog čoveka, spremnog da radi. Potrebno je samo da se dobro informišu o kompanijama, da napišu CV, pripreme za intervju i naoružaju samopouzdanjem – kaže Zorana Drobnjak, iz organizacije sajma.
Tokom ovog događaja biće organizivane interaktivne radionice od strane kompanija koje žele da zaposle kadrove. Na taj način će zainteresovani kandidati moći da se istaknu i pokažu svoje znanje rešavanjem problema iz prakse sa kojima se kompanije susreću u svom poslovanju.
– Posetioci sajma su uglavnom mladi koji su tek završili fakultet ili imaju nekoliko ispita do kraja, ali i oni koji već imaju neko radno iskustvo ili su u potrazi za novim poslom. „Karijer dejs” omogućava direktan kontakt sa poslodavcima, odnosno HR menadžerima kompanija- objašnjava Drobnjak
Ona kaže da će na sajmu biti organizivane panel diskusije na kojima će učestvovati predstavnici firmi, HR menadžeri i osobe sa invaliditetom, gde će kompanije predstaviti svoja očekivanja od osoba sa invaliditetom na radnom mestu, a učesnici u diskusiji će moći da pitaju sve što ih zanima o njihovim pravima i obavezama.
Neki od učesnika na ovogodišnjem sajmu su: Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja, prijatelj projekta, Koka-kola Helenik, pokrovitelj u Beogradu, te partneri: VIP, Narodna banka Srbije, Ernst&Young, Telenor, InBev, Holcim, Price Waterhouse Coopers…

Pomoć osobama sa invaliditetom
Jedan od najvažnijih ciljeva ovogodišnjeg sajma je zapošljavanje osoba sa invaliditetom. Prema novom zakonu, kompanije su u obavezi da među zaposlenima imaju određen broj osoba sa invaliditetom. „Zato želimo da ih ohrabrimo da dođu na „Karijer dejs”, jer je ovo idealna prilika za njih. Osobe sa invaliditetom su jako bitna tema savremenog duštva. Među njima je mnogo perspektivnih i kreativnih ljudi kojima se mora pružiti prilika i neophodna podrška kako bi došli do željenog posla”, kaže Drobnjak.

Izvor: 24 sata