Home [treninzi] Otvorena radionica Katedre za filmsku i televizijsku montažu

Otvorena radionica Katedre za filmsku i televizijsku montažu

28
0

film5Katedra za filmsku i televizijsku montažu Akademije umetnosti, u okviru dana otvorenih vrata, organizuje za sve zainteresovane srednjoškolce specijalne radionice na kojima će biti u mogućnosti da se upoznaju sa jednim od najkreativnijih procesa u filmskoj umetnosti – montažom.

Montaža je stav i način mišljenja, a kao postupak predstavlja završni čin procesa režije, čin u kome se kreira “nova stvarnost”, u kome se definitivno, dramaturški, estetski i tehnički uobličava svako filmsko ili televizijsko delo. Srednjoškolci će biti u prilici da prisustvuju demonstraciji ovog specifično filmskog procesa, koji teoretičari medija često nazivaju “filmskom alhemijom”.

Cilj radionice je da se srednjoškolci informišu o mogućnostima studiranja na Katedri za filmsku i televizijsku montažu, da se obaveste o uslovima upisa i prijemnom ispitu, kao i iz prve ruke da saznaju ne samo kako izgledaju predavanja i vežbe na Katedri za filmsku i televizijsku montažu, već kako izgleda i sam proces kreacije jednog audio-vizuelnog dela.

Prezentacija će se vršiti u različitim profesionalnim montažnim programima Adobe Premiere, Edius i Final Cut Pro. Za radionice se mogu prijaviti svi zainteresovani srednjoškolci slanjem maila na ftvmontaza@gmail.com .

Otvorena radionica Katedre za filmsku i TV montažu održaće se u prostorijama Katedre montaže – Maršala Birjuzova 12 (dvorišna zgrada, I sprat), 24. i 25. aprila u 13h , kao i 15. i 16. maja u 13h.

Više informacija o programu i radu Katedre za filmsku i TV montažu možete naći na sajtu www.filmskaitvmontaza.com, dok se odabrani studentski radovi nalaze na You tube kanalu

Za sve dodatne informacije možete se obratiti i g-đici Mileni Predić na mail milena.predic@gmail.com ili na telefon 063 269-971, a možete doći i na konsultacije za upis koje će se održavati svake srede od 17h u prostorijama Katedre montaže.

Izvor:Mingl