Home [njuz] “Škart” na Bijenalu u Veneciji

“Škart” na Bijenalu u Veneciji

45
0

book2Srbiju će na ovogodišnjem, 12. međunarodnom bijenalu arhitekture u Veneciji, koje se održava od 29. avgusta do 21. novembra, predstavljati projekat “Klackalište”, čiji su autori umetnici iz grupe “Škart” Idejno rešenje “Klackalište” izabrano je na javnom konkursu za predstavnika Srbije na Bijenalu arhitekture u Veneciji, koji je završen 1. aprila, saopšteno je iz Ministarstva kulture. Na ovogodišnji konkurs pristigla su 34 predloga, koje je pregledao programski savet u sastavu: akademik Branislav Mitrović, profešor Branko Pavić, grafičar Goran Vojvodić, arhitekti Dejan Miljković i Lazar Kuzmanov, u saglasnosti s komesarom nastupa, arhitektom Jovanom Mitrovićem.

“Klackalište – poligon neravnoteže” grupe “Škart”, prema oceni programskog saveta, najviše odgovara temi ovogodišnjeg bijenala – “Ljudi se (pro)nalaze u arhitekturi”.

“Klackalica, kao osnovni motiv postavke, izabrana je kao kontraobjekat. Umesto reprezentativne arhitekture i urbanističkih koncepata usvojen je svakodnevni predmet kao metafora poziva na igru, poziva na susret i dijalog”, navodi se u saopštenju.

Izvor:e novine