Home [konkursi] Majkrosoft konkurs za web novinare

Majkrosoft konkurs za web novinare

34
0

brigadaU okviru programa „Partner u učenju” Microsoft pokreće elektronski časopis za mlade (tinejdžere uzrasta od 13-19 godina) koji će obuhvatiti teme koje su interesantne mladim ljudima. Želja je da se učenicima u Srbiji obezbedi kvalitetan i besplatan elektronski časopis na srpskom jeziku, koji će sami praviti, učeći da koriste računar i internet tehnologije kao alat za svoje informisanje i za novinarsku prezentaciju tema i sadržaja za koje su zainteresovani. Učenici će, koristeći IT tehnologije, kreirati časopis i u svim elementima: pisanje članaka, priprema časopisa za štampu, grafički dizajn časopisa…

Praveći ovaj časopis Majkrosoft se rukovodio činjenicom da će na ovaj način pružiti priliku svim mladim ljudima u Srbiji da ravnopravno učestvuju i pokažu svoj talenat i kreativnost. Čvrsto veruju da je multimedijalna pismenost deo lične kulture izražavanja i osnova za budući uspeh učenika u mnogim profesijama, pa im je želja da kroz ovaj projekat ponude obuku za učenike u domenu internet novinarstva i da im ponude prostor za praktičnu primenu stečenih znanja i promociju svojih ideja.

Elektronski časopis koji će praviti učenici, sa mentorima i uredničkim timom koje obezbeđuje Microsoft, nije klasičan elektronski časopis sveden samo na sadržaj, jer će učenici moći i da štampaju časopis kao pravu novinu sa zaglavljem, impresumom, sadržajem i svim ostalim elementima karakterističnim za štampu.

Predviđeno je da časopis ima sledeće rubrike: tema broja, urbana kultura (muzika, kultura, strip, pozorište, časopisi, izložbe, komunikacija, TV, radio…), obrazovanje, životni stil, veliki odmor (pisma, anegdote), IN-OUT, intimno/poverljivo sa odgovorom učenika (bira i komentariše psiholog).

Pozivamo sve zainteresovane učenike koji bi želeli da postanu saradnici časopisa da se jave redakciji na mejl redakcija@live.com.

Molimo sve zainteresovane saradnike časopisa da preuzmu edukativni materijal o osnovama novinarstva i osnovama dizajna časopisa sa zvaničnog sajta kompanije Majkrosoft.


Izvor:Mingl