Home [konkursi] Konkurs za nagradu “Radoje Domanović”

Konkurs za nagradu “Radoje Domanović”

48
0

olovkaUdruženje književnika Srbije i Fond “Radoje Domanović” raspisali su konkurs za nagradu “Radoje Domanović” u pet kategorija.
Kandidati se mogu prijavljivati za sledeće oblasti: ukupan doprinos srpskoj književnoj satiri; za najbolju knjigu satire objavljenu 2009. godine; za doprinos satiri u medijima (pozorište, film, likovna, muzička umetnost); za najuspešnijeg srpskog satiričara iz dijaspore i “Ekselencija satire” – najuspešnijem stranom satiričaru.

Prema rečima Aleksandra Čotrića, predsednika Skupštine fonda “Radoje Domanović”, konkurs je otvoren do kraja septembra 2010, a predloge i radove koji konkurišu za najznačajnije priznanje satiričarima u Srbiji, potrebno je poslati na adresu UKS-a, (za konkurs “Radoje Domanović”), Francuska 7, Beograd.

O dobitnicima odlučuje žiri, na čijem čelu je predsednik UKS-a Srba Ignjatović.

Nagrada “Radoje Domanović”, koja se sastoji iz plakete i novčanog iznosa, biće uručena dobitnicima, na svečanosti u Beogradu, polovinom novembra ove godine.

Ove godine UKS i Fond “Radoje Domanović” prvi put su raspisali konkurs za učenike srednjih škola, na temu “Kraljević Marko ponovo medju Srbima”.

Rok za slanje učeničkih priča je 31. maj, takodje, na adresu UKS-a, Francuska 7, Beograd.

O pobedniku odlučiće žiri na čijem čelu je poznati pisac za decu Ljubivoje Ršumović.

Nagrada, koja se sastoji iz plakete, lap-top računara i sabranih dela Radoja Domanović, pobedniku konkursa biće uručena na kraju ove školske godine.

Izvor: smedia