Home [ volontiranje ] VOLONTERSKI SERVIS BEOGRADA – poziv na saradnju

VOLONTERSKI SERVIS BEOGRADA – poziv na saradnju

203
0

mladiiKancelarija za mlade i Agencija za saradnju sa nevladinim organizacijama i evropsku harmonizaciju Gradske uprave grada Beograda pokreću projekat „Volonterski servis Beograda“. Cilj ovog projekta je da se u Beogradu po prvi put institucionalizuje ovakav vid aktivizma mladih, čime se stvaraju uslovi za efikasnu i organizovanu društvenu participaciju mladih Beograđana.

Usled nedovoljne informisanosti o mogućnostima za volontiranje, organizacije i institucije imaju problem pri pronalaženju volontera. Volonterski servis ima za cilj da spoji mlade Beograđane (potencijalne volontere) sa nevladinim organizacijama i javnim institucijama koje imaju potrebu za volonterima i volonterskim radom. Volonterski servis će obavljati regrutaciju volontera, obezbediće dodatnu edukaciju, monitoring i evaluaciju programa, uz poštovanje zakona u angažovanju volontera. Takođe, Volonterski servis će podići kapacitete javnih institucija i nevladinih organizacija i u saradnji sa njima radiće se na izradi volonterske politike.

Cilj nam je da volontiranje kao oblik društvene angažovanosti institucionalizujemo, promovišemo vrednosti volonterizma i pronađemo što veći broj mladih koji su spremni da ulože u sebe, kao i da pomognu drugima. Učešćem u ovom projektu ostvarujete partnerstvo sa institucijama grada Beograda u cilju uspostavljanja efikasnog sistema regrutovanja i osposobljavanja volontera. Pored toga, Vašim učešćem pomažete velikom broju mladih ljudi da steknu neophodno znanje i iskustvo.

Kancelarija za mlade i Agencija za saradnju sa NVO i evropsku harmonizaciju Gradske uprave grada Beograda Vas pozivaju na saradnju kojom ćemo na najbolji način stvoriti uslove u kojima će mladi Beograđani moći da iskažu svoj veliki potencijal. Ukoliko ste zainteresovani da zajednički pokrenemo ovaj, za Beograd izuzetno značajan projekat, molimo Vas da nam do kraja meseca dostavite popunjen formular.

Za dodatne informacije, Kancelarija za mlade Vam stoji na raspolaganju.

Ne oklevajte da kontaktirate koordinatora projekta:
011 / 3061 426, Marko Drajić

Kancelarija za mlade
Masarikova 5 / XIV
11000 Beograd
Tel. 011 / 3061 426
e-mail: mladioffice@beograd.gov.rs
www.kancelarijazamlade.rs    

Agencija za saradnju sa nevladinim organizacijama i evropsku harmonizaciju
Masarikova 5 / XIII
11000 Beograd
Tel. 011 / 3061 530
e-mail: agencija.nvo@beograd.gov.rs