Home [treninzi] Kako da gradim imidž na vebu? Seminar „Onlajn reputacija“

Kako da gradim imidž na vebu? Seminar „Onlajn reputacija“

70
0

neradiDa li znaš koliko je i zašto važno da vodiš računa o tome šta se sve o tebi može pronaći na netu?
Kao što imaš i gradiš neki svoj imidž – sliku koju ostavljaš o sebi svojim postupcima, autfitom, osobinama i ponašanjem, podjednako je važno da se pozabaviš i svojim imidžom na vebu, tj. onlajn reputacijom. Čak i ako tvrdimo da nas je baš briga šta drugi misle, postoje situacije u kojima prvi utisak i ono što na osnovu različitih informacija drugi misle i zaključe o nama mogu da odluče našu sudbinu.

Na primer da li će nas roditelji pustiti na ekskurziju, da li će osoba koja nam se svida izaći sa nama, da li ćemo uspeti da popravimo ocenu, da li ćemo dobiti stipendiju ili posao… Zamislite kakva bi odluka ovih osoba bila da slučajno na Fejsbuku nalete na fotografiju koja prikazuje vas kako raskalašno đuskate na stolu u Guči?

Reputacija i nije baš stvar za sprdnju, jer od kada postoji net, naši pubertetski nestašluci i gluposti se nažalost ne zaboravljaju do ujutru. Šta se desi u Vegasu, na Exitu ili u Guči, ostaje na Fejsbuku.

Ukoliko želiš da naučiš nešto više o tome kako da na internetu o tebi bude samo ono što želiš, kako da prepoznaš potencijalne opasnosti na vebu, prijavi se za učestvovanje na seminaru “Onlajn reputacija”.

Bavićemo se sledećim temama:

• Već sam deo digitalnog sveta – Kako sve postojimo na internetu
• Komunikacija na vebu, maniri, netikecija
• Najpopularnije forme društvenih medija, prednosti i nedostaci
• Društvene mreže za kontakte i poznanstva
• Društveni mediji za edukaciju
• Onlajn identitet(i) – formalni i neformalni, javni i zaštićeni, web footprint, kako da na vebu o meni bude samo ono što želim
• Pretraga veba i informisanje
•Kako kreirati tekstualni i vizuelni sadržaj digitalnog CV-ja
• Kreiranje i deljenje sadržaja i informacija
• Facebook i Twitter – zaštita privatnosti
• Autorska prava na vebu

Predavači su Jelena Mickić, doktorant na Fakultetu dramskih umetnosti, Nebojša Radović, marketing menadžer Adria Media, Dragana Petković, urednica portala za srednjoškolce Mingl, Jovana Tripunović, asistentkinja na projektima onlajn obrazovanja i e-učenja u Centru za proučavanje informacionih tehnologija BOŠ-a, i Tanja Milovanović, koordinatorka Centra za proučavanje informacionih tehnologija BOŠ-a.

Seminar će se održati 25-27. marta u Relax Centru u Kovačici.

Najaktivniji učesnici seminara postaće deo šireg projekta koji uključuje promovisanje bezbednog ponašanja na vebu, kao saradnici Centra za proučavanje informacionih tehnologija – koordinatori istraživanja u svojoj školi i promoteri vrednosti bezbednog ponašanja na internetu. Istraživanjem ćemo doći do podataka na osnovu kojih ćemo u saradnji sa polaznicima osmisliti kako da jednostavnim savetima pomognemo vašim vršnjacima da prepoznaju opasne situacije na internetu.

Seminar je namenjen srednjoškolcima koji koriste internet iz cele Srbije.

Popuni prijavni formular najkasnije do 17. marta 2010. Biće odabrano 20 polaznika.

Seminar je besplatan za polaznike, što znači da sve troškove pokriva organizator – Beogradska otvorena škola. Organizovan je grupni prevoz od Beograda do Kovačice.

Kontakt osoba za sva vaša pitanja i pitanja vaših roditelja:

Tanja Milovanović
tanja@bos.rs
011/30-65-830
koordinatorka Cepita
Beogradske otvorene škole