Home [konkursi] Konkurs za POK 2010.

Konkurs za POK 2010.

31
0

muzika1Palilulska olimpijada kulture (POK) biće održana od 8. do 16. maja 2010. godine, a pripreme su počele još u decembru 2009. Na ovogodišnjoj manifestaciji učestvuju mladi od 15 do 25 godina iz Beograda, koji će se takmičiti u deset kategorija: dramskom, likovnom, muzičkom, filmskom i literarnom stvaralaštvu, fotografiji, recitaciji, pop, rok i hip-hop muzici, brejkdensu i umetnosti reciklaže.

POK je manifestacija koja je tokom sedamdesetih i osamdesetih godina bila najrelevantniji festival omladinskog stvaralaštava na područiju bivše SFRJ, sa koje su potekli mnogi danas afirmisani kulturni stvaraoci. Imajući u vidu njen veliki uticaj i mogućnosti za razvijanje kreativnih potencijala mladih, GO Palilula je 2004. obnovila ovu manifestaciju.

Želja rukovodstva Opštine je da se afirmišu najbolji potencijali mladih, da se promovišu i popularišu kultura i znanje kao osnovne vrednosti društva. Najbolji učesnici dobijaju nagrade u kategoriji u kojoj se takmiče.

Prošle godine je na POK-u učestvovalo više od 1000 srednjoškolaca, a ove godine planiramo da taj broj premaši 2000 mladih iz Beograda i cele Srbije, uključujući i goste iz Italije, Francuske i BiH. RTV Studio B je dugogodišnji medijski prijatelj POK-a.

Konkursnu dokumentaciju možete preuzeti kao ZIP Word fajlove (64 KB).