Home [konkursi] Konkurs za zapošljavanje na javnim radovima do 12. marta

Konkurs za zapošljavanje na javnim radovima do 12. marta

40
0

work5Konkurs za zapošljavanje u okviru javnih radova tokom 2010. godine trajaće do 12. marta, saopšteno je danas u Nacionalnoj službi za zapošljavanje (NSZ). Kako je najavljeno, posao u okviru javnih radova na teritoriji cele zemlje može očekivati oko 5.000 građana, a mogu konurisati lokalne samouprave, javne ustanove i preduzeća, ali i privatnici i udruženja građana. Javni radovi mogu se obavljati u socijalnim, humanitarnim, kulturnim, infrastrukturnin delatnostima, kao i u oblasti zaštite životne sredine.

Zaposleni se mogu angažovati za pomoć starim osobama ili osobama sa invaliditetom, kao i za rad u bibliotekama, pozorištima ili na izgradnji mostova i pošumljavanju.

Predstavnica beogradske filijale NSZ Nevena Basta navela je da će zarade zaposlenih sa prvim i drugim stepenom stručne spreme biti 16.000 dinara, sa trećim i četvrtim 18.000, sa petim i šestim 20.000 i sedmim stepenom 22.000 dinara.

Finansiraju se troškovi prevoza i socijalni i zdravstveni doprinosi, dodala je ona.

Zamenik direktora beogradske filijale NSZ Mile Novačikić rekao je da na evidenciji nezaposlenih ima trećina onih koji spadaju u kategoriju teško zapošljivih, nekvalifikovanih radnika koji zaposlenje mogu pronaći jedino putem javnih radova.

“Ovakvi konkursi veoma su važni tokom ekonomske krize i loših mogućnosti za zapošljavanje”, istakao je Novačikić.

Predstavnica Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, koje je i nosilac projekta, Sanja Gavranović navela je da je tokom prošle godine za projekte javnih radova stiglo 847 prijava poslodavaca, da je prihvaćeno 385 i tako zaposleno oko 8.500 ljudi.

“Javni radovi dobar su način za zapošljavanje onih kategorija građana koji teško nalaze posao, kao što su Romi, žene i mladi nekvalfikovani radnici ili stručnjaci bez dovoljno iskustva”, kazala je Gavranovićeva.

Linkovi ka tekstu konkursa >>>

 

 

 

Izvor: Beta