Home [njuz] Objavljena publikacija “Ne prolazi ulicom bez traga – ka interkulturalnosti”

Objavljena publikacija “Ne prolazi ulicom bez traga – ka interkulturalnosti”

76
0

work1Nacionalna zagovaračka platforma za unapredjenje položaja nacionalnih manjina i promociju interkulturnog dijaloga  objavljena je u vidu publikacije “Ne prolazi ulicom bez traga – ka interkulturalnosti”(Grupa 484 i CMV, decembar 2009). Prateći zaključke okruglog stola “Interkulturalnost i mladi” (Beograd, 23. septembar 2009), razradili smo tri osnovna pravca kojima naši stavovi idu ka Vladi Republike Srbije, posebno ka Ministarstvu prosvete, Ministarstvu omladine i sporta i Ministarstvu kulture.

Tekstovi uobličeni u publikaciju “Ne prolazi ulicom bez traga – ka interkulturalnosti”, artikulišu problematiku interkulturalnosti na specifične načine a zajednički imenitelj im je (osim što su podstaknuti diskusijama i zaključcima okruglog stola) da su pisani iz ugla mladih ljudi u Srbiji i njihovih prava.

Prateći misli i stavove a nadasve interese aktera projekta Ne prolazi ulicom bez traga – zagovaračka inicijativa za manjine i njihovih vršnjaka, konačne tekstove napisali su Rada Gošović (Interkulturalno obrazovanje), Ružica Marjanović (Književna ponuda i interkulturalnost u gimnazijama i srednjim školama u Srbiji), Snežana Krstanović (Interkulturalnost i kulturna politika), Marko Aksentijević (Interkulturalnost i mobilnost), Zorica Živojinović (Povezivanje kultura kroz volonterizam mladih), Miloš Đajić i Prvoslav S. Plavšič (Različitost u medijima).

Pozivamo vas da prezuzmete publikaciju u elektronskoj formi i priključite nam se u zagovaračkim aktivnostima koje se nastavljaju i u 2010 godini.