Home [ mjuzik ] Prilika za mlade bendove da snime prvi materijal

Prilika za mlade bendove da snime prvi materijal

73
0

kul4Na kompilaciji će se ponovo naći 20 bendova…
Projekat promocije mladih neafirmisanih bendova iz cele Vojvodine, simboličnog naziva „DEMOnstracija mladosti“, nastavlja se i ove godine. Pokrenula ga je ekipa iz benda „Lude krave“, sa ciljem da pomognu svojim mlađim kolegama, a rezultirao je objavljivanjem duplog CD izdanja na kojem se našlo 40 pesama 20 mladih bendova. Inicijatori projekta pozivaju bendove da se prijave na konkurs i da se pojave na izdanju „DEMOnstracija mladosti Vol. 2“.

Kako za naš list priča jedan od idejnih tvoraca projekta David Stojanović, frontmen „Ludih krava“, „DEMOnstracija mladosti“ je delo muzičkih entuzijasta koji su želeli da mladim bendovima pruže priliku da u studiju snime materijal i da im pomognu prilikom promocije istog.
– „Lude krave“ su već petnaestak godina na sceni i vrlo dobro znamo koliko je teško „probiti“ se i dopreti do slušalaca. Upravo zato smo se odlučili da pomognemo mladima, da im omogućimo da svoj materijal snime u profesionalnom studiju i da im organizujemo medijske i koncertne promocije širom Vojvodine, pa i Srbije – objašnjava David.
Prva kompilacija izašla je u 500 primeraka, koji su deljeni besplatno, a David se nada da će i ove godine uspeti da objave toliko.
– Na kompilaciji će se ponovo naći 20 bendova i opet ćemo je deliti besplatno, fanovima na promocijama, radio-stanicama, muzičkim prodavnicama, klubovima u kojima se održavaju koncerti, a postoji i plan da jedan broj diskova bude distribuiran i u inostranstvo. Uglavnom, mi ćemo javnost „zatrpati“ mladim i talentovanim bendovima, a oni neka pokušaju da ih ignorišu – uz osmeh najavljuje David.
Kako kaže, prva „DEMOnstracija mladosti“ je prošla veoma zapaženo i sve se više ljudi uključuje u ovaj vizionarski projekat, spremni da svojim iskustvom i resursima kojima raspolažu pomognu pri realizaciji ove ideje.
– Ako se naši planovi ostvare, svake godine izdavaćemo tri ili četiri kompilacije sa po dvadesetak bendova i trudićemo se da organizujemo medijske i koncertne promocije. U svakom slučaju, pomoć u vezi sa našom zamisli nam je neophodna, pa ako neko želi da podrži mladost i talenat, biće više nego dobrodošao – poručuje David.

DEMOnstracija mladosti Vol. 2
„Lude krave“ raspisale su konkurs za mlade bendove koji žele da se pojave na kompilaciji „DEMOnstracija mladosti Vol. 2“. Svi zainteresovani mladi bendovi bez oficijelnog izdanja iz cele Vojvodine koji sviraju „gitarsku“ muziku mogu se prijaviti na dawid@stvable.co.yu. Više informacija o konkursu i samom projektu može se videti na sajtu: www.headroom-production.com.

Izvor:24 sata